Humanitarna akcija

Plivački maraton “Od prasca do prasca” privukao brojne plivače: Najbrži Ana i Mauro Bobanović

Marko Dobrecović

Oni su plivali humanitarno »Od prasca do prasca« / Foto VEDRAN KARUZA

Oni su plivali humanitarno »Od prasca do prasca« / Foto VEDRAN KARUZA

Između osoba s invaliditetom prvi je završio plivač PK-a Forca Antonio Žunić, a u maratonu je sudjelovao i 70-godišnji Velimir Cvjetković 


 


RIJEKA – Današnje održavanje humanitarnog plivačkog maratona »Od prasca do prasca« i 14. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji na plaži kod Morskog prasca uljepšale su subotnji dan na Kantridi. Najprije je na plaži kod Morskog prasca održan 14. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji čiji je domaćin bila udruga udomitelja djece Primorsko-goranske županije Damdom. Tema skupa bila je zaštita i podrška udomitelja i udomiteljskih obitelji.
– Organizator našeg susreta je Forum za kvalitetno udomiteljstvo koje okuplja udomiteljske udruge iz cijele zemlje. Svake godine je neka druga udruga domaćin susreta, a ove je godine ta čast pripala našoj udruzi Damdom. Okupili smo se jutros u deset sati kako bismo održali radni sastanak i mogu reći da sam zadovoljna kako je protekao cijeli susret. Na susret su došla i djeca iz cijele zemlje i drago mi je što ih vidim kako uživaju kupajući se u moru, rekla je Claudia Juranić Klarić, predsjednica Udruge »Damdom«.


Centralni subotnji događaj na Kantridi bio je 8. plivački maraton »Od prasca do prasca«, a ovogodišnje izdanje maratona zajedničkim su snagama organizirali humanitarna udruga »Koga briga« i udruga Damdom. Sav novac prikupljen od kotizacija i donacija dodijelit će se Udruzi Damdom za provedbu i realizaciju njihovih projekata, ali i Boćarskom klubu osoba s invaliditetom Pulac za odlazak na završnicu državnog prvenstva.


– Ove nam se godine prijavilo 77 plivača i ponosni smo što se među prijavljenim našlo mnogo plivača koji se redovito vraćaju na maraton, mnogo osoba s invaliditetom te dva plivača u invalidskim kolicima. Na maratonu su nam se pridružili i sportaši osobe s invaliditetom BK-a Pulac te plivači PK-a Forca, navodi Nataša Jakus, tajnica Udruge »Koga Briga«.


Plivački je maraton prvi preplivao Mauro Bobanović, državni doprvak u plivanju, a njegova sestra Ana prva je završila u ženskoj konkurenciji. Između osoba s invaliditetom prvi je završio plivač PK-a Forca Antonio Žunić, a u maratonu je sudjelovao i 70-godišnji Velimir Cvjetković. Važno je naglasiti da su u humanitarnim aktivnostima svi pobjednici, a za ostalo – koga briga!