Tradicionalna utrka

Plivači zapjenili kostrensko more: Održan 12. Kostrenski plivački maraton

Bruna Matičić

Foto: V: KARUZA

Foto: V: KARUZA

Najbrži u utrci na 3.000 metara bili su Vito Lončarić iz HAPK-a Mladost u muškoj i Ana Bobanović iz KPD-a Primorje u ženskoj kategoriji, dok su na 1.500 metara slavili David Perić iz HAPK-a Mladost i Anamarija Grbčić Pahlić iz TK-a MatuljiKOSTRENA – U sklopu manifestacije Kostrensko leto na platou ispod Beach bara Quorum jučer je održan 12. Kostrenski plivački maraton. Dvanaesto izdanje ove tradicionalne manifestacije međunarodnog karaktera, organizirane u suradnji KDP-a Primorje Rijeka i Turističke zajednice Općine Kostrena, okupilo je četrdesetak natjecatelja, što plivača maratonaca, što rekreativaca iz Hrvatske kojima će se natjecanje bodovati za Kvarner Pliva kup.


– U Kostreni tradicionalno otvaramo Kvarner Pliva kup, u sklopu kojega organiziramo deset utrka na Kvarneru. Ovdje se uvijek okupi najveći broj plivača koji dođu iz okolnih zemalja, ali ove su godine zbog pandemije, nažalost, izostali strani sudionici, kazala je Iris Španjol, tajnica KPD-a Primorje.


Foto: VEDRAN KARUZA


Foto: VEDRAN KARUZA


Program je u jutarnjim satima započeo prijavom natjecatelja, a natjecanje u kojem nije nedostajalo dobre energije i prave sportske atmosfere održalo se istovremeno u dvije različite kategorije, na 1.500 i 3.000 metara. Start i cilj obje utrke bio je u moru ispod Quorum Gardena, a najbrži u utrci na 3.000 metara u muškoj kategoriji bio je Vito Lončarić iz HAPK-a Mladost, a u ženskoj kategoriji prvo mjesto pripalo je Ani Bobanović iz KPD-a Primorje. U utrci na 1.500 metara u muškoj kategoriji pobjednik je David Perić iz HAPK-a Mladost, dok je u ženskoj kategoriji pobjednica Anamarija Grbčić Pahlić iz TK-a Matulji.
12. Kostrenski plivački maraton dio je manifestacije Kostrensko leto koje će obalnu šetnicu, kostrenske plaže i trgove od 15. lipnja do 31. kolovoza pretvoriti u veliku pozornicu i odredište svih ljubitelja glazbe, poezije, dobre hrane, zanimljivih kino i kazališnih predstava. Pokrovitelj manifestacije je Općina Kostrena, a organizatori TZO, Centar kulture Kostrena i kostrenski ugostitelji. Više informacija može se pronaći na Facebook stranicama TZO-a Kostrena, Centra kulture Kostrena i Naše Kostrene.