Bogat repertoar

Pjevački zbor mladih Josip Kaplan priprema koncert na riječkom Principiju

Portal Novi list

Pjevački zbor mladih Josip Kaplan

Pjevački zbor mladih Josip Kaplan

Koncert će se održati u utorak 29. 9. 2020. s početkom u 19:30 na trgu Principij, a ulaz je besplatanPjevački zbor mladih „Josip Kaplan“ priprema samostalan koncert te poziva sve svoje prijatelje i građane da uživaju u bogatom repertoaru obrada narodnih i popularnih skladbi koje su pripremili.


Koncert će se održati u utorak 29. 9. 2020. s početkom u 19:30 na trgu Principij, a ulaz je besplatan.


Prvobitno je trebao biti održan u četvrtak, 24. rujna, ali je odgođen zbog najave lošeg vremena.
Umjetnička voditeljica je Doris Kovačić. Klavirsku pratnju svirat će Jovana Vučević, a udaraljke Sanjin Jurčić. Koncert se realizira uz potporu Grada Rijeke.


PZM „Josip Kaplan” ostvario je niz uspješnih nastupa te postigao zavidnu kvalitetu pjevanja.


Svojim bogatim repertoarom zbor njeguje umjetničku glazbu svih stilskih razdoblja, različite obrade, gospele… PZM „Josip Kaplan“ održao je mnogo koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu (Češka, Slovačka, Italija, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Slovenija…), a na natjecanjima osvaja najviše nagrade (državna natjecanja: tri zlatne plakete; međunarodna natjecanja: dvije zlatne i četiri srebrne plakete te posebne nagrade, kao i Nagradu za najbolju koreografiju).Od važnijih nastupa ističu se: 2011. nastup na koncertima Tonyja Cetinskog u Puli (Arena), Ljubljani (Tivoli) i Zagrebu (KD „Vatroslav Lisinski”) uz Zagrebačku filharmoniju (Mo Ivo Lipanović); 2015. izvođenje skladbe „Nänie” J. Brahmsa sa zborovima „Concordia discors“ i „Izvor“ uz Simfonijski orkestar HRT-a pod vodstvom Mo Vladimira Kranjčevića; 2015. sudjelovanje na svečanoj proslavi 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije „Oluja“ u Zagrebu uz Orkestar oružanih snaga Republike Hrvatske; 2016. u suradnji s plesnom udrugom RiDANCE glazbeno-scenski performans „Šapat vječnosti“ u sklopu manifestacije „Ljeto na Gradini“.


PZM „Josip Kaplan“ pobjednik je prve sezone HRT-ova showa „Do posljednjeg zbora“ 2012. godine.


Zbor se aktivno priprema za Svjetske zborske igre u Belgiji gdje će u srpnju 2021. predstavljati Rijeku.