Šoping groznice neće biti!

Pitali smo Riječane kako će izgledati blagdanska kupnja pod novim epidemiološkim mjerama

Biljana Savić

Kućice zatvorene, ništa od šopinga / Foto S. DRECHSLER

Kućice zatvorene, ništa od šopinga / Foto S. DRECHSLER

Neću ići u šoping, što sam kupila sam kupila, bit će manje obiteljskog okupljanja, pa tako i manje hrane, kazuje nam MajaRIJEKA  Nemamo para, gospođo. Mi ne idemo ni u kakvu predblagdansku kupovinu, nećemo kupovati ni poklone ni nikakvu hranu povrh svakodnevne, jer nemamo novca za to, a nemamo ga zbog posljedica pandemije koronavirusa i općenito zbog ove države, rekoše nam mlađahni Karlo i njegova djevojka Borna kad smo ih pitali kako će se prilagoditi šopingu u novim uvjetima, odnosno poštujući nove mjere koje je nacionalni Stožer donio za trgovinu.


Nemamo para - Borna i Karlo / Foto S. DRECHSLER

Nemamo para – Borna i Karlo / Foto S. DRECHSLER


 Nema nikakvih poklona - Maja / Foto S. DRECHSLER

Nema nikakvih poklona – Maja / Foto S. DRECHSLER– Neću ići u šoping, što sam kupila sam kupila, bit će manje obiteljskog okupljanja, pa tako i manje hrane, kazuje nam Maja, dok gospođa Anica govori da će sve prepustiti kćeri, i to čim prije, dok se ne počnu stvarati gužve bez obira na mjere.


 Sve ću prepustiti kćeri, i to čim prije - Anica / Foto S. DRECHSLER

Sve ću prepustiti kćeri, i to čim prije – Anica / Foto S. DRECHSLER


 
– Operirala sam kralješke, a i da nisam, ne bih mogla stajati u tolikoj fili, rekla nam je.


Sandra Jerončić Uršičić odmah nam je ispalila da poklona nema.


– Ništa, nema nikakvih poklona, to ja ne kupujem. Nešto hrane ću kupiti, i to već sutra, jer u gužvu i u onu ludnicu koja će biti unatoč novim mjerama sigurno neću ići, kazala nam je Sandra.


Neću ići u šoping, što sam kupila sam kupila - Sandra / Foto S. DRECHSLER

Neću ići u šoping, što sam kupila sam kupila – Sandra / Foto S. DRECHSLER


 


Ok, mali je to uzorak, ali ispada da nikoga neće biti u trgovačkim centrima i da će svi svoju blagdansku kupnju obaviti danas ili sutra, a sutra već nastupaju nove mjere. A još kad se svima koje jučer nismo pitali kad će u šoping pridruže i brojni građani koji će božićnice dobiti u obliku poklon-bonova za trgovačke lance, vrlo je izvjesno da će biti podugačke kolone za ulazak u dućane. O blagajnama da i ne govorimo.