POTPORA GOSPODARSTVU

PGŽ dodijelio malim poduzetnicima milijun kuna za posljedice epidemije Covida-19

Hina

Foto PGŽ

Foto PGŽ

Pojedinačna potpora iznosi do najviše 40.000 kuna, a na javni poziv zaprimljeno je 110 prijava, od kojih je 91 povjerenstvo ocijenilo prihvatljivom, među njima i 28 prijava iz Gorskog kotaraPLEŠCE – Ugovore o dodjeli potpora za 28 malih poduzetnika s područja Gorskog kotara, za provedbu mjera ublažavanja posljedica epidemije Covida-19, vrijedne ukupno milijun kuna, dodijelio je u petak goranskim poduzetnicima župan Zlatko Komadina.


Pojedinačna potpora iznosi do najviše 40.000 kuna, a na javni poziv zaprimljeno je 110 prijava, od kojih je 91 povjerenstvo ocijenilo prihvatljivom, među njima i 28 prijava iz Gorskog kotara.


Župan Komadina je rekao da je koronakriza donijela velike štete gospodarstvu, pogotovo malim poduzetnicima te da im se s potporama iz županijskog proračuna želi pomoći u nabavci opreme, kao i za tekuću likvidnost.
Dodao je da je kroz rebalans proračuna za takve izravne potpore poduzetnicima osigurano više od 6 milijuna kuna, što je dvostruko više od izvorno planiranih sredstava.


Prošlog tjedna slični ugovori dodijeljeni su poduzetnicima iz priobalnog područja i kvarnerskih otoka.