Mostovka

Petra Mandić se sastala s riječkom gradonačelnikom: Prihvatio je dio naših prijedloga oko Autotroleja

Marinko Glavan

Petra Mandić / Foto Vedran Karuza

Petra Mandić / Foto Vedran Karuza

Predsjednica Kluba vijećnika Mosta sastala se s gradonačelnikom Markom Filipovićem i direktorom Autotroleja Robertom MrvčićemPredsjednica Kluba vijećnika Mosta u Gradskom vijeću Rijeke Petra Mandić danas se sastala s gradonačelnikom Markom Filipovićem, direktorom Autotroleja Robertom Mrvčićem i pročelnicom gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav i promet Majom Malnar, na temu urušavanja sustava javnog gradskog prijevoza u Rijeci i okolici, što je kulminiralo u zadnjih desetak dana tijekom kojih dnevno izostaje i po dvjesto polazaka autobusa na redovnim linijama.


Koristan sastanak


Mandić je o sastanku poslala priopćenje u kojemu podsjeća kako je Klub vijećnika Mosta još prije nekoliko dana uputio niz prijedloga za rješavanje krizne situacije te zatražio sastanak s gradonačelnikom i direktorom Autotroleja.


– Unatoč uobičajenoj praksi da se sastanci s oporbom sazivaju samo forme radi, na ovaj sastanak su predstavnici gradske uprave došli pripremljeni i isti je protekao u konstruktivnom tonu.
Čak i prije sastanka prihvaćeni su neki od javno iznesenih Mostovih prijedloga vezani uz poboljšanje statusa radnika, dok se neki još razmatraju.


Naš cilj da Autotrolej postane najpoželjniji poslodavac u Rijeci se pomalo ostvaruje i vjerujemo da će do toga s vremenom i doći.


Prihvaćen je i Mostov prijedlog da se sazove hitan sastanak s Hrvatskom obrtničkom komorom, Cehom prijevoznika, da se kroz proaktivni dijalog pokuša dogovoriti suradnja s malim obrtnicima prijevoznicima na zakonom moguć način te da se tako premosti razdoblje nedostatka vozača i privremeno, do dolaska redovno zaposlenih vozača, omogući vraćanje voznog reda te općenito javnog prijevoza u normalno stanje.


Napominjem kako u Mostu držimo da je upravo ovakav model konstruktivnog funkcioniranja vlasti i oporbe ono što naši građani očekuju od vijećnika kojima su ukazali povjerenje.


Isto tako, od gradonačelnika i pročelnice Malnar očekujemo da javnost obavijeste o tijeku ove akcije jer je samo potpuna transparentnost garancija da će ona i uspjeti, ističe Mandić.


Razumijevanje za izazove


Navodi da su je predstavnici gradske uprave upoznali i s nekim izazovima s kojima se susreću, primarno ugovornim ograničenjima, zbog kojih je teže riješiti trenutnu problematiku urušenog javnog prijevoza.


– Za te izazove i problematiku imam razumijevanja, međutim držim da nije nerješiva te se uz kvalitetnu analizu i pristup rješavanju može svakako premostiti.


Konačno postoji i dodatan prostor za uključivanje drugih aktera javne vlasti u budući razvoj komunalnog javnog prijevoza, a na čemu će Most u svojem budućem djelovanju inzistirati do samog postizanja cilja, a to je kvalitetan i održiv sustav javnog prijevoza kojim će naši građani biti zadovoljni i na koji ćemo kao Riječani biti ponosni, stoji u priopćenju koje potpisuje Petra Mandić u ime kluba zastupnika Mosta.