Obilježena "tinejdžerska šesnaestica"

Peek&Poke proslavio rođendan i najavio manifestaciju “Japan u Rijeci”           

P. N.

Rođendansko druženje / Foto JOSIP KNEŽEVIĆ

Rođendansko druženje / Foto JOSIP KNEŽEVIĆ

Uz japanske gastronomske specijalitete, japanski viski, riječku Monadu te neizostavnu Snjeguljičinu rođendansku tortu koju je ovog puta imao čast prerezati Ivan Topolovčan, slavilo se i družilo protekle subote 


RIJEKA – Tjedan Peek&Pokea u kojem je muzej informatike obilježio 16. godinu poslovanja protekle je subote zaključen rođendanskim druženjem koje je okupilo prijatelje i poklonike te jedinstvene riječke atrakcije.


Podsjetimo, obilježavanje »tinejdžerske šesnaestice« započelo je 16. rujna koncertom glazbenika Iv/Ana koji je svojom elektroničkom glazbom u Peek&Poke doveo duh londonske scene. U slavljeničkom tjednu održan je i prvi od mnogih susreta s Japanom kojem će Peek&Poke sljedeće godine posvetiti bogat posebni program. Predavanje »Sakuramichi – Japan u sto slika« održala je svestrana Rajka Jurdana-Šepić koja je okupljenima predočila svoje iskustvo i doživljaje iz Zemlje Izlazećeg Sunca.


Melita Nilović i Ivan Topolovčan / Foto JOSIP KNEŽEVIĆ
Uz japanske gastronomske specijalitete, japanski viski, riječku Monadu te neizostavnu Snjeguljičinu rođendansku tortu koju je ovog puta imao čast prerezati Ivan Topolovčan, slavilo se i družilo protekle subote.


Nakon obilježavanja 16 godina poznatog riječkog muzeja, vrijeme je za daljnje pripremanje manifestacije »Japan u Rijeci« koji Peek&Poke planira održati sljedećeg ljeta. Kako smo već pisali, sljedeće godine bit će obilježeno 30 godina Sonyjevog PlayStationa, stoga će i Peek&Poke na razne načine predstaviti domovinu te poznate igraće konzole. Od svibnja 2024. u planu su višetjedna događanja u čijoj će im se realizaciji pridružit i mnoge druge udruge koje će iz svoje perspektive predstaviti Japan. Planira se suradnja sa City Art Ri, PlayStationom Hrvatska, Gradom Rijekom, Riječkim sportskim savezom, Pomorskim muzejom, Oldtimer kubom Rijeka i drugim organizacijama. Šest tjedana izložaba, koncerata, predavanja i ostalih aktivnosti s japanskim predznakom očekujemo sljedećeg ljeta.