"Činim dobro svaki dan"

PBZ Grupa donirala Domu za odgoj djece i mladeži 99.985 kuna za nova računala

Sanja Gašpert

Donacijom nabavljeno četrnaest kompleta računala za korisnike Doma - Dina Šverko i Diego Marot

Donacijom nabavljeno četrnaest kompleta računala za korisnike Doma - Dina Šverko i Diego Marot

Zahvaljujući donaciji PBZ Grupe nabavili smo četrnaest kompleta računala koji će omogućiti našim korisnicima veću dostupnost suvremenih oblika obrazovnih aktivnosti, kao što su praćenje online nastave i učinkovito sudjelovanje u aktivnostima virtualnih učionica, rekla je Dina Šverko 


RIJEKA – PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, svojim humanitarnim projektom »Činim dobro svaki dan« i Visa karticom sa srcem omogućila je opremanje učionica Doma za odgoj djece i mladeži Rijeka novim računalima. Donacijom u iznosu od 99.985 kuna nabavljena je informatička oprema za korisnike Doma, a donaciju je u ime PBZ Grupe uručio Diego Marot, direktor, Regija za poslovanje malim i srednjim poduzećima PBZ-a.


– Zahvaljujući donaciji PBZ Grupe nabavili smo četrnaest kompleta računala koji će omogućiti našim korisnicima veću dostupnost suvremenih oblika obrazovnih aktivnosti, kao što su praćenje online nastave i učinkovito sudjelovanje u aktivnostima virtualnih učionica. Nova računala omogućit će im da razvijaju svoje individualne afinitete i kompetencije u području novih tehnologija, potrebne za odgovaranje na zahtjeve suvremenog života i svijeta rada. Zahvaljujem PBZ Grupi i Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike što su uzeli u obzir našu prijavu i podržali nas ovom donacijom pružajući našim korisnicima bolji standard i kvalitetnije obrazovno iskustvo putem novih tehnologija – istaknula je Dina Šverko, ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži Rijeka.
«Činim dobro svaki dan« naziv je društveno odgovornog projekta PBZ Grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji se provodi već četrnaest godina, a sredstvima izdvojenim za taj projekt Grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih – »Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi« Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te projekte »Srcem za djecu s malignim bolestima« i »Pomozimo oboljelima od rijetkih bolesti« Ministarstva zdravstva. Sredstva se prikupljaju tako da od svake transakcije napravljene Visa karticom sa srcem PBZ Grupa izdvaja po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Grupa je do sada prikupila više od 28,5 milijuna kuna te, uključujući i ovu najnoviju, ukupno realizirala 65 donacija bolnicama i domovima socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.