Gradsko vijeće Kraljevice: Paula Vučković predsjednica, Sanjin Juričić i Larisa Juretić potpredsjednici

Sanja Gašpert

Uspješnost svakog saziva Gradskog vijeća ovisi o radu svakog pojedinog vijećnika, pa želim svima vama da budete što afirmativniji i aktivniji, rekao je vijećnicima gradonačelnik Dalibor ČandrlićKRALJEVICA – Paula Vučković, nezavisna vijećnica s liste HDZ-a, nova je predsjednica Gradskog vijeća Kraljevice, odlučeno je s deset glasova za i tri suzdržana na sinoćnjoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća, na kojoj su, također većinom glasova, za potpredsjednike Vijeća imenovani Sanjin Juričić iz redova vladajućeg HDZ-a i Larisa Juretić s oporbene koalicijske liste PGS-GLAS-HSU. Uz Vučković, listu vijećnika vladajućeg HDZ-a čini još sedam vijećnika: Sanjin Juričić, Jakov Dorić, Suzana Baus Rakić, Božidar Sotošek, Edi Kurolt, Mathea Burić i Damir Dumančić. Pet vijećnika oporbe dolazi iz koalicije PGS-GLAS-HSU, a to su Ranko Frka, Larisa Juretić i Milan Bauk, s liste grupe birača Dino Jagić te Gordana Černi iz SDP-a.


Na sjednici je s jedanaest glasova za i dva suzdržana imenovan i Mandatni odbor u sastavu Suzana Baus Rakić kao predsjednica, Ranko Frka kao potpredsjednik te Mathea Burić kao članica. Također, izabran je i Odbor za izbor, imenovanja i dodjelu priznanja u koji su, s osam glasova za i pet suzdržanih imenovani Božidar Sotošek, Sanjin Juričić, Jakov Dorić, Gordana Černi i Edi Kurolt.
Nova predsjednica Gradskog vijeća Kraljevice, Paula Vučković, koja je u prethodne četiri godine bila zamjenica aktualnoga gradonačelnika Dalibora Čandrlića, zahvalila je svima na izboru te poželjela dobru zajedničku suradnju i konstruktivnu raspravu, sve u interesu Grada Kraljevice i građana. Novoizabranim vijećnicima obratio se i novi (stari) gradonačelnik Dalibor Čandrlić, koji je kao nositelj HDZ-ove liste odnio uvjerljivu pobjedu još u prvom krugu lokalnih izbora sa 68 posto osvojenih glasova.


– Čestitam svim vijećnicima i svima želim dobrodošlicu, posebno za sedam novih vijećnika. Uspješnost svakog saziva Gradskog vijeća ovisi o radu svakog pojedinog vijećnika, pa želim svima vama da budete što afirmativniji i aktivniji, da pitate, predlažete, da vam u radu u Vijeću na prvom mjestu bude interes vašega grada i sugrađana. Napravit ćemo još i više nego protekle četiri godine, dovršiti započete i početi nove najavljene projekte. Da je put kojim smo išli protekle četiri godine bio dobar, pokazali su i potvrdili i rezultati lokalnih izbora, kazao je Čandrlić.