Ruka pomoći

PartneRi obitelji iz Petrinje donirali mobilnu kućicu

Sanja Gašpert

Foto PartneRi

Foto PartneRi

Mobilna kućica, opremljena klimatizacijskim uređajem, smještena je u dvorište obitelji Hodak, koju čine dvije sestre i dvoje djece, a dok traje popravak kuće, zamijenit će njihov dom i pružiti im sigurnostPoslovni klub PartneRi nastavlja pomagati potresom stradala područja na Banovini pa je nedavno donirao mobilnu kućicu petrinjskoj obitelji čija je kuća stradala u potresu.


Dva grijana šatora


– Potres koji je nedavno zadesio Baniju nikoga nije ostavio ravnodušnim, a brojni građani, organizacije i udruge spremno su reagirali i pružili ruku pomoći brojnim ugroženim obiteljima, od kojih je nemali broj njih ostao i bez krova nad glavom.


Članovi Poslovnog kluba PartneRi već su prvih dana po potresu krenuli za Glinu i postavili dva šatora, grijani šator od 475 m2 koji je služio za pripremu i dijeljenje obroka, u sklopu kojeg se nalazila i igraonica za djecu te drugi, manji šator koji je također u svrhu prehrane bio namijenjen volonterima i službama na terenu.
Želeći učiniti nešto konkretno i to za neku od obitelji čija je kuća stradala u potresu, članovi Poslovnog kluba PartneRI između sebe pokrenuli su akciju prikupljanja financijskih sredstava kako bi se kupila mobilna kućica koja bi u svoja četiri zida zbrinula jednu obitelj čija je kuća stradala u potresu.


Sakupivši gotovo šezdeset tisuća kuna, Upravno vijeće odobrilo je kupnju kućice jednoj četveročlanoj obitelji, koju čine dvije sestre i dvoje djece. Kućica je u Petrinju stigla u subotu, u kasnim poslijepodnevnim satima, a dočekali su je članovi Poslovnog kluba PartneRi zajedno s domaćinima i predstavnikom civilne službe, ističu u Klubu.


Dodaju kako je mobilna kućica smještena u dvorište članova obitelji Hodak, a dok traje popravak kuće, zamijenit će njihov dom i pružiti im toliko potrebnu sigurnost.


Kućica je opremljena dvjema malim spavaonicama, kupaonicom, priručnom mini kuhinjom u sklopu koje je stol te klupicama za sjedenje.


Dodatnu pogodnost pruža klimatizacijski uređaj koji će u ovim hladnim, snježnim danima ugrijati obitelj i pomoći joj da prebrodi ove teške, potresom izazvane trenutke.


Nastavak aktivnosti


Ovom se akcijom Poslovni klub PartneRi, koji se financira isključivo putem članarina svojih članova, spremno uključio u pomoć stradalima na području Banovine i ujedno nastavlja dosadašnje aktivnosti čiji je cilj unaprijedit život u zajednici te razvijati i poticati kulturne i inovativne projekte na području grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.