Primjeri iz prakse

PaRiter organizira događanje o prevenciji ranog napuštanja školovanja

Portal Novi list

Na događaju će se predstaviti primjeri iz prakse za prevenciju ranog napuštanja školovanja i priručnik nastao u sklopu Erasmus+ projekta „Crossroads“Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter poziva vas na događaj „Prevencija ranog napuštanja školovanja – primjeri iz prakse“ u srijedu 26. siječnja u 12 sati online.


Na događaju će se predstaviti primjeri iz prakse za prevenciju ranog napuštanja školovanja i priručnik nastao u sklopu Erasmus+ projekta „Crossroads“ kojim se nastoji doprinijeti razumijevanju ranog napuštanja školovanja kroz perspektivu intersekcionalnosti.


Na događaju će sudjelovati Martina Horvat, udruga Ambidekster i Marija Bratonja, Ekonomska škola Vukovar, koje će predstaviti projekte uvrštene u priručnik kao primjere dobre prakse iz Hrvatske.
U priručniku su predstavljeni načini na koje učitelji/ice, nastavnici/ice i osobe koje rade s mladima mogu osnažiti djecu i mlade u obrazovnom procesu i pomoći učenicima/icama da ojačaju odnos s učiteljima/icama, nastavnicima/icama i vršnjacima te se bolje povežu sa školskim životom.


Primjeri prakse prikupljeni su iz Belgije, Španjolske, Poljske i Hrvatske.


Događaj će se održati online putem Zooma te vas molimo da se prijavite na linku.


Svi sudionice/e koji zatraže, dobit će potvrdu o sudjelovanju na događaju.


Događaj je dio projekta „Crossroads“ kojeg provodi Sveučilište u Vicu (Španjolska), s partnerskim organizacijama Pour la Solidarite (Belgija), Fundacja Labaratorium Zmiany (Poljska) i PaRiter. Projekt je financiran sredstvima programa Europske unije Erasmus+.