Uređenje riječkih kupališta

Ove godine novi prolaz do plaže Villa Olga

Ljiljana Hlača

Riječke plaže će se i dohranjivati / Foto Marko GRACIN

Riječke plaže će se i dohranjivati / Foto Marko GRACIN

Od značajnijih radova u 2020. godini na kupalištima treba spomenuti zahvat uređenja prolaza uz more do plaže Villa Olga te sanaciju stijenskog pokosa na plaži Grčevo, otkrivaju u Odjelu gradske uprave za komunalni sustavRIJEKA  Ove će godine riječki Odjel gradske uprave za komunalni sustav za ulaganja u riječke plaže na raspolaganju imati 1,560.000 kuna, što je znatno manje nego prošlih godina, kada je budžet za tu svrhu znao prijeći i pet milijuna kuna.


Navedena sredstva osigurana su planom upravljanja pomorskim dobrom i Programom održavanja komunalne infrastrukture, a pokrit će intervencije poput građevinskih i zanatskih radova na sanitarnim čvorovima, zahvata na sunčalištima, održavanja hortikulture, uklanjanja otpada na pomorskom dobru, elektroradova, održavanja platformi za osobe s posebnim potrebama te sanitarnih čvorova, kao i dohranu kupališta šljunkom.


– Od značajnijih radova u 2020. godini na kupalištima treba spomenuti zahvat uređenja prolaza uz more do plaže Villa Olga te sanaciju stijenskog pokosa na plaži Grčevo, otkrivaju u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav, koji se od ove godine osigurao i s još dodatnih 200.000 kuna. Riječ je o sredstvima za sanaciju šteta nastalih uslijed nevremena.
Podsjetimo, olujno nevrijeme je jako devastiralo obalu riječkih plaža u listopadu 2018. godine, vremenske prilike sve su nepredvidljivije. Grad Rijeka održava 22 plaže, 13 plaža na Kantridi i Kostabeli te devet plaža na Pećinama čija je ukupna površina 108.000 metara.