Besplatni obrazovni program

Otvorene prijave za 6. generaciju Akademije Raise the Bar

Sanja Gašpert

Za sudjelovanje se mogu prijaviti svi zainteresirani s najmanje godinu dana radnog iskustva u ugostiteljstvu i turizmu, neovisno o obrazovanju i radnom statusu, a uz ispunjavanje online prijavnice na internetskoj stranici Akademije potrebno je priložiti i životopis 


RIJEKA – Otvorene su prijave za šestu generaciju Akademije Raise the Bar, besplatnog obrazovnog programa za konobare, bariste i barmene koji provodi Coca-Cola HBC Adria. Za sudjelovanje se mogu prijaviti svi zainteresirani s najmanje godinu dana radnog iskustva u ugostiteljstvu i turizmu, neovisno o obrazovanju i radnom statusu, a uz ispunjavanje online prijavnice na internetskoj stranici Akademije potrebno je priložiti i životopis. Polaznici će svladati najsuvremenije tehnike te upoznati trendove iz svijeta ugostiteljstva, a u tome će ih usmjeravati stručnjaci među kojima su i Andrej Čapka, direktor i vlasnik Zmajske pivovare te Ivan Jug, somelijerski prvak Hrvatske te suvlasnik i voditelj Noela, jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom.


– Akademiju Raise the Bar pokrenuli smo s ciljem dodatnog razvoja i edukacije talentiranih ljudi koji rad u ugostiteljstvu vide kao nešto više od posla te svoju karijeru žele graditi na kriteriju izvrsnosti. Ponosni smo što je od 2019. godine naš program uspješno završilo 45 konobara, barista i barmena koji danas rade u ponajboljim restoranima i barovima u Hrvatskoj, ističe Marko Pećnik, glavni predavač na Akademiji. Odabrani polaznici će od 17. listopada do 13. prosinca pohađati teorijski dio nastave u Coca-Colinu obrazovnom centru u Zagrebu, nakon čega slijedi praktični dio koji se odvija u barovima i restoranima diljem Hrvatske.
Raise the Bar djeluje s ciljem povećanja kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu kako bi se omogućilo usklađivanje vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca. Uz Akademiju, projekt obuhvaća Stipendije za kuhare, slastičare i osoblje za posluživanje te Raise the Bar Youth namijenjen učenicima završnih razreda ugostiteljskih i turističkih škola.