PRIJAVE DO 13. SRPNJA

Otvoren natječaj za direktora Ekoplusa: Miodragu Šarcu istječe mandat u rujnu

Barbara Čalušić

Damir Škomrlj

Damir Škomrlj

Skupština Društva se umjesto imenovanja odlučila na javni natječaj te se očekuje da će se do kraja srpnja odabrati najboljeg kandidataRIJEKA – Od jučer je otvoren natječaj za predsjednika Uprave trgovačkog društva Ekoplus, a svi zainteresirani za ovo mjesto oko kojeg oporbeni HDZ u županijskoj Skupštini lomi koplja s vladajućom koalicijom, na natječaj se mogu prijaviti do 13. srpnja.


Aktualnom direktoru županijske tvrtke Ekoplus Miodragu Šarcu mandat traje do rujna te je pročelnik županijskog Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan na jučerašnjem redovitom susretu s novinarima pozvao sve zainteresirane da pošalju svoje prijave.


– Htio bih pozvati sve zainteresirane da apliciraju sa svojim prijavama s obzirom na to da je u posljednje vrijeme bilo razgovora o tome jesmo li na čelu Ekoplusa trebali ponuditi neke druge kadrove.
Skupština Društva se umjesto imenovanja odlučila na javni natječaj te očekujemo da ćemo do konca sedmog mjeseca analizirati pristigle prijave i izvršiti odabir najboljeg kandidata, rekao je Krpan.
Zamjenica župana Marina Medarić čestitala je HDZ-u na pobjedi na parlamentarnim izborima.


– Nije da me veseli, ali to je volja birača, poručila je izvijestivši kako je odobrena isplata 663.000 kuna za programe i aktivnosti udruga civilnog društva. Županija će i ove godine dodijeliti novčane nagrade za unapređenje kulturnog stvaralaštva u prošloj godini.


Nagrade se dodjeljuju za najbolja skupna i najbolja pojedinačna dostignuća ustanovama, udrugama i fizičkim osobama čije je sjedište, odnosno prebivalište na području PGŽ-a, koji na manifestaciji državne ili međunarodne razine ostvare nagradu kao najuspješniji u kategoriji za koju su se natjecali.


Najviše sredstava po 50.000 kuna dobili su Gradska knjižnica Rijeka za nacionalno priznanje »Knjižnica godine« te Gradsko kazalište lutaka za nagrađene predstave i glumačka ostvarenja. Dodijeljene su i nagrade za postignuća na međunarodnoj razini, a pojedinačno najviše pripalo je Muškoj klapi Kastav. Ukupno će za ove nagrade biti isplaćeno nešto više od 340.000 kuna


Regionalna energetska agencija je pak iz znanstveno-istraživačkog programa HORIZON dobila milijun kuna za zelenu tranziciju otoka.


– To je samo nastavak aktivnosti, pošto smo lani za projekt izgradnje akumulatorskog postrojenja za solarnu elektranu na Unijama dobili oko 3,5 milijuna kuna, a očekujemo da bi se mogao realizirati do konca ove godine, odnosno početka iduće.


Ovo je samo nastavak i dokaz opredjeljenja Županije na zelenu tranziciju, pogotovo kad govorimo o našim otočnim prostorima. HORIZON je jedan od najsloženijih i najcjenjenijih EU programa, zaključio je Krpan.