PGŽ

Ostanak u školi: Izgleda da online nastave u Primorsko-goranskoj županiji za sada neće biti

Marinko Glavan

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Osnivači škola većinom protiv online nastaveRIJEKA – U Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je šezdeset novih slučajeva zaraze, na obavljenih nešto manje od 600 testiranja, potvrdio je načelnik županijskog Stožera Marko Boras Mandić. U odnosu na broj testiranih, zaraženih je nešto više od deset posto, a većinu čine radno sposobni građani, u dobi do 65 godina.


– Broj zaraženih nešto je manji nego prethodnih dana, i to je relativno dobra vijest, kao što je i dobra vijest da su među zaraženima samo dvije osobe starije od 65 godina. Imamo 17 novozaraženih učenika i studenata, a ostali 41 slučaj odnosi se na radno aktivno stanovništvo, rekao je Boras Mandić, dodajući kako je dosad u Hrvatskoj svaka zaražena osoba zarazila barem još jednu, prema statističkim podacima.


Na području Primorsko-goranske županije jučer nije bilo preminulih osoba od posljedica zaraze koronavirusom, a što se tiče novih mjera za suzbijanje širenja epidemije, od danas su na snazi one koje je propisao nacionalni Stožer, a odnose se na ograničeni broj osoba na javnim okupljanjima.
Primorsko-goranski stožer već je donio preporuku o uvođenju online nastave u višim razredima osnovnih škola, srednjim školama i na fakultetima, no konačnu odluku o tome donose osnivači obrazovnih ustanova i ravnatelji škola, odnosno dekani fakulteta, budući da Stožer nema ovlasti o odlučivanju o online nastavi.


Kako neslužbeno saznajemo, online nastave zasad neće biti, jer se većina osnivača, među kojima su Županija i gradovi, kao i Sveučilište, protive takvoj odluci.