Bivši deponij

Općina Viškovo poziva vlasnike nekretnina u blizini Viševca da dostave podatke radi obeštećenja

Jakov KršovnikVIŠKOVO – Općina Viškovo poziva vlasnike zakonito izgrađenih nekretnina u blizini nekadašnjeg deponija Viševac, koji su temeljem sklopljenog ugovora s Općinom Viškovo stekli pravo na obeštećenje za umanjenu vrijednost nekretnine, da dostave ažurirane podatke radi pripreme isplate navedenih sredstava, ako imaju novi bankovni račun u odnosu na onaj koji je naveden u Ugovoru potpisanom s Općinom Viškovo ili je nositelj prava na obeštećenje u međuvremenu preminuo, pozivaju iz općinske uprave.


Načelnica Viškova Sanja Udović kaže da je najvećem dijelu mještana koji su imali pravo na obeštećenje prije nekoliko godina isplaćeno 80 posto iznosa obeštećenja, sukladno odgovarajućem Zakonu, Pravilnicima i Odlukama.


– U skladu s Odlukom o raspodjeli sredstava prikupljenih temeljem Zakona o otpadu koji je donijelo Općinsko vijeće, preostalih 20 posto iznosa bilo je rezervirano za isplate vlasnicima nekretnina i to nakon okončanja sudskih sporova koji se vode protiv Općine Viškovo.
S obzirom na obavezu isplate i tih preostalih 20 posto nositeljima prava na obeštećenje, pozivam sve one kod kojih je došlo do promjena po pitanju broja bankovnog računa koji je naveden u Ugovoru potpisanom s Općinom Viškovo ili je došlo do promjene vlasnika, ako je nositelj prava na obeštećenje u međuvremenu preminuo, da obavezno najkasnije do 12. lipnja 2024. godine popune obrazac s traženim podacima koji je objavljen na općinskoj internetskoj stranici, kaže načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.


Popunjen i potpisan obrazac s podacima i potrebnom dokumentacijom vlasnici nekretnine koji su i nositelji prava na obeštećenje trebaju dostaviti Općini Viškovo u razdoblju od 12. travnja do 12. lipnja 2024. godine osobno ili putem pošte na adresu: Općina Viškovo, 51216 Viškovo, Vozišće 3 ili putem elektoničke pošte na mail adresu: [email protected].