Svečanost

Općina Jelenje potpisala ugovore sa stipendistima vrijedne 245.000 kuna

Sanja Gašpert

Stipendiju za darovite učenike u iznosu od 400 kuna mjesečno dobilo je 25 učenika. a stipendiju za darovite studente od 800 kn 17 studenataOpćina Jelenje potpisala je ugovore s učenicima i studentima koji su ostvarili pravo na stipendiju. Sve prisutne u Domu kulture Dražice pozdravio je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, čestitavši ovogodišnjim dobitnicima općinskih stipendija, ali i njihovim roditeljima koji ih prate kroz kompletno školovanje.


Stipendiju za darovite učenike u iznosu od 400 kuna mjesečno dobilo je 25 učenika i u tu je svrhu osigurano 100 tisuća kuna na godišnjoj razini. Za darovite studente stipendija iznosi 800 kuna mjesečno. Ove godine studentsku stipendiju na osnovu uspjeha dobiva sedamnaest studenata, a za tu je namjenu u općinskom proračunu osigurano 136 tisuća kuna na godišnjoj razini.


Što se tiče imovinskog cenzusa, pomoć u obliku stipendije dobiva jedan učenik i student. Za tu je namjenu osigurano devet tisuća kuna na godišnjoj razini. Općina Jelenje za stipendije je ove godine osigurala ukupno 245 tisuća kuna.