Premijera

»Opasne veze« Hrvatske drame HNK-a Ivana pl. Zajca: Predstava koja otvara svijet žudnji, ljubavnih obećanja i nasilja

Kim Cuculić

foto: Mateo Levak

foto: Mateo Levak

U glumačkoj podjeli su Jasmin Mekić, Tanja Smoje, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Edi Ćelić, Romina Tonković, Nikola Nedić, Mario Jovev, Jelena Lopatić i Biljana Lovre.RIJEKA – Predstava »Opasne veze« Pierrea Choderlosa de Laclosa, u izvođenju Hrvatske drame HNK-a Ivana pl. Zajca i u režiji Olje Lozice, premijerno je izvedena u prostoru Exportdrva. Inspirirana filmskom adaptacijom romana »Opasne veze« francuskog redatelja Rogera Vadima, riječka predstava otvara svijet žudnji, ljubavnih obećanja i nasilja. Građena iz poetskih slika i poetskog jezika, predstava upire u razna neizgovorljiva stanja inherentna čovjeku, stanja u kojima je ono neizgovoreno upravo poziv na ponovno izmišljanje ljubavi – navedeno je uz predstavu.


Poznati predložak Olja Lozica, koja je uz Natašu Antulov i autorica dramatizacije, interpretira na drukčiji, neočekivani način. U suvremenom svijetu Juliette i Valmont su bračni par koji pripada visokom društvu, ne pišu si međusobno pisma, ali jedno drugome biraju ljubavnice i ljubavnike te ih bez problema uvlače u svoje erotske igre. Njihov savez je čvrst i nepokolebljiv sve dok se u Valmontovom životu ne pojavi osoba koja mu donese iskustvo drugačije od svih dosadašnjih…


Foto galerija: Kazališna predstava "Opasne veze" Foto: Mateo Levak


U glumačkoj podjeli su Jasmin Mekić, Tanja Smoje, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Edi Ćelić, Romina Tonković, Nikola Nedić, Mario Jovev, Jelena Lopatić i Biljana Lovre. Scenograf je Stefano Katunar, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, autori glazbe Josip Maršić, Olja Lozica i Saša Predovan, oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić, a oblikovatelj zvuka Saša Predovan.