Skijanje

Olimpijski centar Jahorina se predstavio na Korzu: “Spremni smo za sezonu!”

Bruna Matičić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Skijaše na Jahorini ove godine čeka pet novih žičara, nova gondola te dvije nove šestosjedne žičare, dva nova skilifta, osvijetljene staze...Olimpijski centar Jahorina održao je promociju na Korzu te se predstavio građanima Rijeke i upoznao ih s brojnim investicijama koje će ponuditi već ove zime, a kojima će obogatiti zimske, ali i ljetne sadržaje olimpijske planine Jahorina.


Prošle godine, u doba opće pandemije i zatvorenih skijaških resorta, OC Jahorina zabilježio je nevjerojatnu posjećenost te je oko 300 tisuća skijaša, među kojima su brojni bili i Hrvati, posjetilo Jahorinu.


Rezultat toga, kaže direktor Dejan Ljevnaić, zasigurno su bili i zatvoreni skijališni centri u Europi, ali i činjenica da su u posljednje četiri godine imali puno investicija te da centar pruža najbolji odnos cijene i kvalitete.
U infrastrukturu centra i nove projekte uloženo je preko 75 milijuna eura, a prije svega, velika su sredstva uložena u staze i sustav za zasnježenje koji posjetiteljima pruža 150 dana zimske skijaške sezone.


Noviteti


Međutim, nakon više nego zadovoljavajuće prošle godine, zahvaljujući novim projektima, OC Jahorina nadolazeću zimsku sezonu 2021./2022. dočekat će spremnija no ikad te s najboljom ponudom za skijaše i ljubitelje zime na planini.


– Ove godine posjetitelje Jahorine očekuje čak pet novih žičara, nova gondola na lokaciji Poljice s najnovijom tehnologijom i svjetlosnim efektima koja će povećati kapacitet za 3.600 skijaša na sat. Ona će na samom vrhu imati tunel koji će je povezivati s našim novim Olimpijskim barom koji također širimo te će biti nova atrakcija na samoj planini.Uz navedeno, radimo dvije nove šestosjedne žičare i dva nova skilifta u Rajskoj dolini, a samo u ovoj sezoni povećali smo kapacitet za 9.500 skijaša na sat, što su za nas velike i značajne investicije.


Uložili smo u novi sustav zasnježenja kojim smo pokrili novih 7 kilometara staze, uložili smo u osvjetljenje staze “Novak Đoković” te ponudu skijanja u večernjem terminu proširili na ukupno 5 kilometara skistaza.


Osim toga, uložili smo i u nove ljetne sadržaje, poput ziplinea, a trenutno se radi i na modernizaciji prometne infrastrukture, rekao je Ljevnaić, dodajući da se nada da će zbog navedenih investicija privući nove posjetitelje, ali i vratiti stare.


Niz događanja


Otvorenje ovogodišnje zimske turističke sezone na Jahorini očekuje se krajem studenog i početkom prosinca, a budući da je ovaj skijališni centar prepoznatljiv po događanjima, otvorenje će popratiti brojne manifestacije i koncerti.


– Početkom prosinca održat će se Music week festival u sklopu kojeg tijekom dva tjedna posjetitelje očekuje ukupno deset koncerata te Ćevap festival, natjecanje u izradi ćevapa koje će se održati prvog vikenda u prosincu, a koje će uključiti tri koncerta.


Uz ulaganje u infrastrukturu, trudimo se ponuditi i zanimljiva događanja te će ove zime zasigurno najbolji provod biti kod nas, rekao je Ljevnaić.


Budući da je rođeni Riječanin, ono što mu je posebno drago jest pozitivna reakcija građana i pružena prilika da na Korzu predstave svoju ponudu.


– Rijeku kao grad i ljude u Rijeci volim jako. Premda su grad i stanovnici vezani uz more, mnogo Riječana voli skijanje i njeguje tu kulturu te mislim da Jahorina može mnogo toga ponuditi Riječanima, zaključio je Dejan Ljevnaić.