Druženje kroz sport

Olimpijada dječjih vrtića Grada Bakra održana na Hreljinu

Sanja Gašpert

Foto Grad Bakar

Foto Grad Bakar

U pet disciplina - skoku u dalj, bacanju loptice u dalj, poligonu spretnosti, štafeti 4x25m te trčanju na 50 metara natjecalo se 98 malih olimpijacaBAKAR  Nakon višegodišnje stanke, na nogometnom igralištu Lonja na Hreljinu održana je Olimpijada dječjih vrtića Grada Bakra, u organizaciji Košarkaškog kluba DepoLink Škrljevo, a pod pokroviteljstvom Grada Bakra. Tradicionalno pred kraj pedagoške godine mali vrtićarci iz pet dječjih vrtića Grada Bakra, tri gradska vrtića – DV Fijolica, DV Hreljin i DV Škrljevo te dva privatna – DV Pčelice i DV Bambi iz Škrljeva, kroz pet sportskih disciplina pokazuju svoje umijeće i vještinu. Olimpijada je ujedno prilika vrtićaraca, pretežito predškolaraca za druženje kroz sport. U pet disciplina – skoku u dalj, bacanju loptice u dalj, poligonu spretnosti, štafeti 4x25m te trčanju na 50 metara natjecalo se 98 malih olimpijaca, koji su se danima pripremali za svoju Olimpijadu.


Foto Grad Bakar


Nakon svečanog mimohoda, nošenja olimpijske zastave, zastave Republike Hrvatske, Primorsko-goranske županije i Grada Bakra te slušanja državne i olimpijske himne, kao i polaganja prisege, igre je otvorio gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić, koji je malim sportašima poželio dobre rezultate, a navijačima ugodan boravak na igralištu Lonja, pri tome naglasivši kako Grad Bakar ulaže u sport i sportske objekte te najavivši da će mališani u skoroj budućnosti dobiti i sportski kompleks s bazenima na kojima će zasigurno ostvarivati brojne sportske rezultate. Malim sportašima, tetama i publici ispred organizatora obratio se predsjednik Košarkaškog kluba DepoLink Škrljevo Vice Sep, zahvalivši svima koji su sudjelovali u organizaciji, posebice Gradu Bakru i ovogodišnjim sponzorima, a djeci poželio puno uspjeha u natjecanju.


Foto Grad Bakar


Mališani su pokazali spretnost u svim disciplinama, a publika ih je glasno bodrila s prepunih tribina. Najbolji su za svoj uspjeh nagrađeni medaljama za prvo, drugo i treće mjesto, dok su svi ostali mali sudionici dobili medalje za sudjelovanje, a vrtići pehare. Medalje i pehare sudionicima je uručio gradonačelnik Tomislav Klarić. Za provođenje programa, animaciju djece i navijača bio je zadužen voditelj Neno Pavinčić. Sponzori ovogodišnje Olimpijade bili su Industrijska zona d.o.o., Metis d.d., Foto Kurti te medijski pokrovitelj Pomorski radio Bakar. “Čestitamo malim sportašicama i sportašima na njihovim uspjesima te velikom trudu koji su uložili u ovo sportsko natjecanje. Usprkos buri koja je puhala, mališani su pokazali da su spremni za sve sportske izazove koji su pred njih postavljeni. Ovo je bio predivan dan i vjerujemo da će Olimpijada još dugo ostati u dječjim sjećanjima”, poručili su iz Grada Bakra.


Foto Grad Bakar