Odlična pozivnica

Okusi Kvarnera u zrakoplovima Croatia Airlinesa: Posebno osmišljeni zalogaji Europske regije gastronomije

Alenka Juričić Bukarica

Foto Ivor Mažar/TZ Kvarnera

Foto Ivor Mažar/TZ Kvarnera



Odlična pozivnica za dolazak na Kvarner i u idućoj godini kada je kvarnerska regija Europska regija gastronomije zasigurno su i posebno osmišljeni obroci koje će na svojim letovima ponuditi hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines.


Što će se sve nalaziti u posebno dizajniranim snack boxovima predstavile su danas na press konferenciji u Opatiji Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice (TZ) Kvarnera, Anamarija Jurinjak, rukovoditeljica marketinga Croatia Airlinesa, te Marija Pavić, rukovoditeljica prodaje nacionalnog avioprijevoznika.


Naime, TZ Kvarnera i Croatia Airlines treću godinu za redom nastavljaju suradnju na zajedničkom promotivnom projektu Okusi Kvarnera u okviru kojeg će se, uz ostalo, od 1. kolovoza od 30. studenog na svim letovima Croatia Arlinesa u domaćem i međunarodnom prometu nuditi posebno osmišljeni zalogaji kroz koje će putnici imati prilike doživjeti dio bogatstva okusa kvarnerske regije.





– Veseli nas ova suradnja, obzirom da već treću godinu provodimo projekt Okusi Kvarnera kroz koji naše tradicionalne gastro delicije nudimo gostima na samim letovima.


Radi se o 55 međunarodnih redovnih linija, 30 međunarodnih odredišta i 31 europskoj zračnoj luci. U ekonomskoj klasi će se nuditi manji snack boxovi, a u poslovnom razredu, ovisno i o dužini leta, mali i veliki obroci.


No suradnja s našim nacionalnim avioprijevoznikom na projektu Okusi Kvarnera se ne zaustavlja samo na ponudi naših okusa, već imamo i putni časopis kroz koji promoviramo našu destinaciju, koju promoviramo i na videoekranima u zrakoplovima, kroz Croatijin newsletter, na društvenim mrežama, u poslovnicama…, kazala je Peršić Živadinov.



Pojašnjavajući što će se naći u velikom snack boxu, Anamarija Jurinjak je, pak, kazala kako putnike očekuje mozaik okusa kojeg čine namaz od tune, tapenada od zelenih maslina, krekeri s kvarnerskim začinskim biljem, a kao slatko na kraju muštaćoni i kuglice od suhih smokava.


– Ponudili smo putnicima okuse Kvarnera kako bi mogli uživati u čarima gastronomije kvarnerske regije što je zapravo idealan uvod u iduću godinu kada Kvarner postaje europska prijestolnica gastronomije. Tako da vjerujemo da će naši putnici i među oblacima uživati u kvarnerskim zalogajima, poručila je Jurinjak.


Na predstavljanju projekta Okusi Kvarnera bilo je govora i o cjelogodišnjoj avioliniji Rijeka-Munchen. Naime, Marija Pavić je podsjetila kako je suradnja s TZ Kvarnera omogućila da nekad sezonska linija između Zračne luke Rijeka i bavarske prijestolnice preraste u cjelogodišnju pa je tako ovo treća godina da Croatia Airlines cijele godine leti između ova dva grada.