Koronavirus

Ogroman skok i u PGŽ-u: Danas čak 324 nova slučaja, opet puno mlađih među oboljelima

Portal Novi list

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas veći za 3 pacijenta u odnosu na jučer i iznosi 62Na području Primorsko-goranske županije danas su 324 novooboljele osobe, dok su 83 ozdravile. Broj aktivnih slučajeva povećao se na 1432.


Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1752 uzoraka briseva, što znači kako je udio pozitivnih unutar broja testiranih 18.49%, što je ujedno i najviši zabilježeni istoimeni udio u PGŽ tijekom cijelog 4 epidemijskog vala.


241 novooboljelih su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 33 sa Liburnijskog područja, 15 sa Krka, po 14 iz Crikveničko-vinodolske regije i otoka Raba, 3 sa otoka Cresa, te po 2 sa otoka Lošinja i GK.
U skupini radno aktivnih stanovnika je većina novooboljelih 172, 119 osoba pripada mlađim dobnim skupinama, dok se 33 novooboljela nalaze u skupini starijih od 65 godina.


Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas veći za 3 pacijenta u odnosu na jučer i iznosi 62.


U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi 6 pacijenata.


Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost od posljedica COVID-19 bolesti preminula 1 necijepljena osoba.


Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog značajnijeg rasta broja aktivnih slučajeva, te nešto manjeg rasta broja hospitalizacija i dalje stabilan te iznosi 4.33%.