Provjeravaju se tvrdnje

Oglasila se riječka bolnica: ‘Imamo pacijenta s kemijskom ozljedom jednjaka’. Kreće provjera uzoraka pića

Portal Novilist.hr, Barbara Čalušić

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

U KBC-u Rijeka je zaprimljena na bolnički odjel jedna osoba, rekli su nam iz bolniceU Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdili su nam jutros kako im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode renomiranog svjetskog proizvođača. Bočice s pićem uzete su u riječkim kafićima.


Stručnjaci će potom provjeriti njihovu potencijalnu kontaminiranost, nakon panike koja se podigla sinoć kolanjem ogromnog broja SMS i WhatsApp poruka s tvrdnjama da je u riječkoj bolnici zabilježeno nekoliko slučajeva pacijenata s doslovno sprženim jednjacima i želucima.


U porukama se navodi teza kako je u prodaju puštena serija bočica koje su čišćene kiselinom i nakon toga nisu dovoljno adekvatno isprane.
“Do mene je došla informacija iz pouzdanog izvora… postoje već dva trovanja kiselinom na gastro, ne kod nas, ali u našem gradu, ljudima su spaljeni želudci i jednjaci, i imat će strašne posljedice, nisu još sigurni da li netko truje boce ili je greška u proizvodnji. Upozorite djecu i druge bližnje”, stoji u jednoj od poruka.


Službene potvrde trovanja, međutim, još uvijek nema. U KBC-u Rijeka su nam rekli kako provjeravaju sve navode i da su zatrpani upitima medija.


“U KBC-u Rijeka je zaprimljena na bolnički odjel jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci. Odmah tijekom javljanja u Ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu koja je prethodila hospitalizaciji izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko – goranskoj, kojima se možete obratiti vezano uz eventualne dodatne informacije”, objavili su iz KBC-a Rijeka.


O svemu će se tijekom današnjeg dana, kako nam je potvrđeno, oglasiti i iz PU primorsko-goranske.