Završen program jubileja

Održana misa u povodu 100. obljetnice smrti Riječke Majke

Jakov Kršovnik

Svečano liturgijsko slavlje predvodio je mons. Mate Uzinić / Foto Ana KRIŽANEC

Svečano liturgijsko slavlje predvodio je mons. Mate Uzinić / Foto Ana KRIŽANEC

Kako je istaknuto na proslavi, Marija Kozulić bila je osoba koja je išla ususret svima, bez obzira na vjeru i narodnost, žena velikog srca za sve potrebite 


RIJEKA – Proslava jubileja službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić, utemeljiteljice jedine autohtone hrvatske redovničke zajednice, Družbe sestara Presvetog Srca Isusova, završena je danas svečanim liturgijskim slavljem koje je u katedrali sv. Vida predvodio mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor.


Program Dana Riječke Majke, kako se još naziva Mariju Kozulić, bio je doista bogat, održan je i znanstveni skup, kao i trodnevna priprava u crkvama s kojima je Marija Kozulić bila izrazito povezana: u riječkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije te u kapeli Presvetog Srca Isusova na Pomeriju. Ove godine program je održan u svjetlu proslave 170. obljetnice rođenja Marije Kozulić te 100. obljetnice njezinoga preminuća 29. rujna 1922. godine.
Kako je istaknuto na proslavi, Marija Kozulić bila je osoba koja je išla ususret svima, bez obzira na vjeru i narodnost, žena velikog srca za sve potrebite. Bila je žena velike vjere, sigurne nade i milosrdne ljubavi, široke naobrazbe i kulture – gledala je na svijet srcem. Bila je osoba velikih djela, duha i duhovnosti, pastoralna, karitativna i socijalna djelatnica, graditeljica karitativnih i odgojno-obrazovnih ustanova, učiteljica glazbe, stranih jezika te vjeroučiteljica.