Spoj sa zaobilaznicom

Od vikenda ograničenje prometa čvorom Škurinje, zbog radova na cesti D-403

Marinko Glavan

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Riječ je o radovima na trasi od čvora Škurinje do sjevernog portala tunela Podmurvice, a vozače se upozorava da poštuju privremenu prometnu regulaciju, smanje brzinu i povećaju oprezTijekom vikenda započet će radovi na dijelu trase buduće ceste DC-403, od čvora Škurinje na riječkoj zaobilaznici do sjevernog portala tunela Podmurvice, objavljeno je iz Gradskog prometnog centra.


Zbog navedenih radova, tijekom petka i subote na dijelu čvora Škurinje bit će postavljena privremena regulacija, kojom će na pojedinim dionicama čvora Škurinje promet vozila biti ograničen na jedan prometni trak.


Za vrijeme uspostave privremene prometne regulacije i kasnije, tijekom izvođenja radova, semafori na čvoru Škurinje i na spojnim raskrižjima bit će u funkciji, u redovitom režimu rada.
Iz Prometnog centra sve vozače upozoravaju da strogo poštuju privremenu regulaciju prometa te da u zoni preregulacije prometa smanje brzinu i povećaju oprez tijekom vožnje.


Državna cesta (DC) 403 povezivat će kontejnerski terminal, ali i zapadni dio Rijeke sa zaobilaznicom. Cesta će biti duga tri kilometra, od kontejnerskog terminala do čvora Škurinje, a na trasi će biti izgrađen 1.300 metara dug tunel Podmurvice, čiji će sjeverni portal biti na Škurinjama, a južni u neposrednoj blizini Zapadnog trgovačkog centra, odakle će se cesta granati u dva smjera.


Jedan prema kontejnerskom terminalu, a drugi prema spoju sa Zvonimirovom ulicom na raskrižju pokraj zgrade Novog lista. Na južnoj strani tunela već su poodmakli radovi na pripremi terena i usjeka te se uskoro očekuje početak probijanja tunelske cijevi.


Sa sjeverne strane, DC-403 će biti spojena na zaobilaznicu novim kružnim tokom koji će biti izgrađen na južnom dijelu čvora Škurinje. Ukupna vrijednost radova je, prema potpisanom ugovoru, veća od 450 milijuna kuna, bez PDV-a, od čega je 85 posto sufinancirano sredstvima Europske unije.


Izvođač je zajednica ponuditelja koju čine GP Krk, Kolektor CPG iz Slovenije te Euro-Asfalt iz BiH, a rok za završetak radova je početkom 2023. godine