Jesenska akcija

Očišćen parking u Krešimirovoj ulici, na redu su Brajdica i Školjić

Sanja GašpertRIJEKA – Nakon uspješne jesenske akcije čišćenja koju su proveli KD Čistoća, Grad Rijeka i TD Rijeka plus, koja je održana pod motom »Zajedno do urednog i čistog grada«, posljednjih je dana posebna pažnja stavljena na nekoliko parkirališnih prostora.


Tako je u cilju podizanja kvalitete usluga na višu razinu Rijeka plus, koji upravlja riječkim javnim parkiralištima i garažama, očistio parkiralište u Krešimirovoj ulici, a narednih dana u planu je čišćenje parkirališta Brajdica i Školjić kod bazena, kao i održavanje urednosti garaže u Ciottinoj ulici.


Podsjetimo, krajem rujna KD Čistoća, Grad Rijeka i TD Rijeka plus poduzeli su veliku jesensku akciju čišćenja, u sklopu koje je tijekom desetak dana pokupljen nepropisno odložen otpad na području grada i posebno uređene zone dječjih igrališta, odmorišta, sportskih terena i parkirališta.
– Akcijom su očišćene i uređene zone na kojima neodgovorni pojedinci nepropisno odlažu krupni otpad i time nagrđuju izgled grada, ali i očišćena parkirališta kao prostori koji se vrlo intenzivno koriste. No, Grad Rijeka zajedno s komunalnim i trgovačkim društvima u svom vlasništvu ne brine o čistoći grada samo tijekom povremenih akcija, već se u održavanje urednosti javnih prometnih i zelenih površina ulažu kontinuirani napori, ističu u Gradu Rijeci.