Smotra školskih jedinica

Obuku sigurnosti u prometu prošla 42 učenika

Ljiljana Hlača

Na poligonu Doma mladih prezentirana su stečena znanja / Snimio Vedran KARUZA

Na poligonu Doma mladih prezentirana su stečena znanja / Snimio Vedran KARUZA

Tijekom školske godine pripadnici ove generacije školskih prometnih jedinica (zajedno s prijašnjima), osiguravat će pješačke prijelaze u neposrednoj blizini svojih školaRIJEKA Na poligonu Doma mladih danas je održana smotra 18. generacije školskih prometnih jedinica, a riječ je o završnom činu realizacije Plana i programa Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije. Tom prilikom podijeljene su iskaznice te su prezentirana i stečena znanja.


 Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZATijekom školske godine pripadnici ove generacije školskih prometnih jedinica (zajedno s prijašnjima), osiguravat će pješačke prijelaze u neposrednoj blizini svojih škola.
Obuku koja se provodi u Domu mladih ovog puta je prošlo 42 učenika, inače polaznika osnovnih škola Kozala, Kostrena, Čavle i Turnić.Ovaj projekt se provodi još od 2001. godine kada je izrađena studija svih pješačkih prijelaza, koji se nalaze u neposrednoj blizini 31 osnovne škole na području županije, a za koje je utvrđeno da su potencijalno opasni za sigurnost učenika.– Na temelju tih saznanja odlučilo se krenuti u osnivanje školskih prometnih jedinica u svim odabranim osnovnim školama, a ovakvom smišljenom aktivnošću dajemo trajan doprinos sigurnosti u prometu, rekao je tom prilikom tajnik Županijskog savjeta Zdravko Lisac.Boris Skeledžić, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave Primorsko-goranske županije na smotri je otkrio da ovakve edukacije daju rezultate – jer više djece stradava kao putnici nego kao pješaci. Prošle godine u prometu je stradalo 20 djece; od toga troje ih je bilo teže ozlijeđeno.