Završna faza

Obnovljeno je 850 metara prometnice u Industrijskoj zoni Kukuljanovo

Sanja Gašpert

Kompletno je saniran desni prometni trak u smjeru Bakra, te su asfaltirana sva tri traka u punoj širini. Radove je izveo GP KrkU završnoj je fazi rekonstrukcija glavne prometnice u Industrijskoj zoni Bakar na Kukuljanovu, koja je započela prije mjesec dana, u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Primorsko-goranske županije, koja je i investitor projekta vrijednog 2,5 milijuna kuna. Obnovljena je dionica županijske ceste 5205 dužine 850 metara, od rotora na sjevernom ulazu u zonu prema Bakru. U sklopu obavljenih radova riješena je kompletna sanacija desnog prometnog traka u smjeru Bakra, u koji je ugrađena mreža sa staklenim vlaknima i novi BNS sloj. Potom su asfaltirana sva tri traka prometnice u punoj širini. Radove je izvelo Građevinsko poduzeće Krk. Također, Grad Bakar je putem svog koncensionara, Ceste Rijeka, obavio rekonstrukciju dijelova nogostupa i spuštanja na cestovne prijelaze, kao i rekonstrukciju raskrižja. Grad Bakar je svoje vlasništvo nad zemljištem koje prolazi tim dijelom zone prenio na ŽUC.


– Grad Bakar proteklih godina provodi složen projekt katastarske izmjere i sređivanja zemljišnih knjiga, u suradnji s nadležnim sudom, Geodetskom upravom i Katastrom. Upravo je u tijeku taj proces za katastarsku općinu Kukuljanovo, koja obuhvaća i prostor Industrijske zone Bakar na Kukuljanovu. Zbog toga smo i bili u mogućnosti ustupiti gradsko vlasništvo nad zemljištem ŽUC-u, kaže bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić. Dodaje kako je rekonstrukcija spomenute prometnice bila nužna zbog velikog prometa koji se svakodnevno odvija kroz prostor zone, gdje dnevno ponekad prođe i više od šesnaest tisuća vozila.


– Zbog toga smo u suradnji sa ŽUC-om krenuli u sanaciju, a sanirana su prije i dva kružna toka. Ovim projektom poboljšana je protočnost, ali i sigurnost prometa u zoni, ističe Klarić, dodajući kako se u ovom trenutku u prostoru zone grade dva kilometra novih prometnica s kompletnom komunalnom infrastrukturom, vrijedna ukupno 26 milijuna kuna, a koje financira Grad Bakar. Sve će to, kaže Klarić, pridonijeti privlačenju novih investitora, kojih je posljednjih godina u zoni sve više.