Otvorenje za 15 dana

Objekt Brodokomerc Nove promijenio vlasnika, umjesto Cash&Carryja stižu Plodine

Biljana Savić

Zatvoreni Cash& Carry - uskoro novi vlasnik / Snimio Sergej DRECHSLER

Zatvoreni Cash& Carry - uskoro novi vlasnik / Snimio Sergej DRECHSLER

Na mjestu dosad najvećeg prodajnog mjesta Brodokomerc Nove, za petnaest dana bit će otvoreno novo prodajno mjesto Plodina, potvrdio je predsjednik Uprave Plodina Mile ĆurkovićRIJEKA  Riječka tvrtka Plodine kupila je svima znani objekt Cash& Carry na Podvežici, koji je donedavno bio u vlasništvu također riječke tvrtke Brodokomerc Nova. Potvrdio nam je to predsjednik Uprave Plodina Mile Ćurković i najavio da će na mjestu Cash&Carryja, dosad najvećeg prodajnog mjesta Brodokomerc Nove, za petnaest dana biti otvoreno novo prodajno mjesto Plodina.


– Do tada ćemo sve preurediti i urediti, kazao nam je i naglasio da će nove Plodine u Rijeci zapošljavati 60 radnika.


– Zadržat ćemo i Brodokomercove radnike, a natječaj za dodatne je ionako otvoren, jer radnike primamo kontinuirano, kazao nam je Ćurković.
Riječ je o prostoru od 4.000 četvornih metara u Ulici Marina Kontuša čija je veličina na razini Plodina na Kukuljanovu.


Na naš upit je li to izdvojen slučaj ili se Plodine spremaju kupiti cijelu tvrtku Brodokomerc Nova, Ćurković je odgovorio da je riječ o izdvojenom slučaju, odnosno objektu.


Plodine će uskoro, računajući samo prostor grada Rijeke, imati 5 prodajnih mjesta – Škurinje, Srdoče, ZTC i Ružićevu, a dobit će i ovo prvo prodajno mjesto u istočnom dijelu grada, čijem su stanovništvu dosad najbliže, kad je o Plodinama riječ, bile one u Kostreni.


No, što se događa s Brodokomerc Novom?


I oni traže radnike, gotovo na svakom marketu koji još nisu zatvorili oglašen je poziv za zapošljavanje i plaće su redovite, dok s druge strane zatvaraju objekte, a brojni koji su otvoreni imaju poluprazne police.


Trenutno je za prodaju oglašeno osam nekretnina u vlasništvu Brodokomerc Nove, među kojima su i Robna kuća Vežica veličine 6,3 tisuće kvadrata, upravna poslovna zgrada ovog riječkog trgovačkog lanca na Jelačićevom trgu čije se tri etaže protežu na 3,3 tisuće četvornih metara i prostori u najfrekventnijem trgovačkom centru u Rijeci – Robnoj kući Ri – u suterenu, prizemlju i na prvom katu, ukupne površine 2,6 tisuća kvadrata. Također, Brodokomerc Nova u zakup nudi 27 nekretnina.


Nekoliko puta smo se obratili Upravi Brodokomerca Nove, no nismo dobili odgovor na pitanje što se zapravo zbiva s ovim riječkim trgovačkim lancem.