Stožer

Objavljene nove brojke za PGŽ, smanjuje se broj aktivnih slučajeva

Portal Novi list

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Broj aktivnih slučajeva u PGŽ danas se smanjio za još 41 osobu na njih 4.340Danas je u PGŽ 276 novooboljelih, a 311 je osoba ozdravilo, izvijestio je Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije.


Tako se broj aktivnih slučajeva u PGŽ danas smanjio za još 41 osobu na njih 4.340.


Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1.463 uzoraka briseva, što čini udio od 18.87% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.
Ukupno 152 novooboljela su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 74 sa otoka Raba, 16 sa Lošinja, 13 iz crikveničko-vinodolskog područja, 10 sa liburnijskog područja, te po 3 iz Gorskog kotara i otoka Cresa.


Najveći broj novooboljelih osoba, njih 147 pripadaju skupini radno aktivne populacije, 86 mlađim dobnim skupinama te 43 populaciji starijoj od 65 godina.


Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas povećan za 9 pacijenata u odnosu na jučer i iznosi 151.


U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 15 pacijenta, dakle jednaki broj kao i jučer.


Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost preminula još 1 necijepljena osoba od COVID-19 bolesti, liječena u regionalnom COVID- centru KBC-u Rijeka sa prebivalištem u PGŽ.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je u PGŽ; zbog nastavka pada broja aktivnih slučajeva te danas rasta broja hospitaliziranih osoba; sličan jučerašnjem te iznosi 3.47%.