Stožer

Objavljene nove brojke za PGŽ, evo kakvo je danas stanje s omikronom

Portal Novi list

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Broj aktivnih slučajeva se povećao te iznosi 9.441Danas je na području PGŽ 918 novooboljelih, a 694 su osobe ozdravile, izvijestio je Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije.


Tako se broj aktivnih slučajeva povećao te iznosi 9.441.


Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 3.457 uzoraka briseva, što čini udio od 26.55% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.
Ukupno 627 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 113 sa liburnijskog područja, 92 iz Gorskog kotara, 81 iz crikveničko-vinodolske regije, 3 s otoka Lošinja te 2 s otoka Krka.


Najveći broj novooboljelih osoba, njih 525 pripadaju skupini radno aktivne populacije, 231 mlađim dobnim skupinama te 62 populaciji starijoj od 65 godina.


Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se u odnosu na jučer povećao za 4 pacijenata i iznosi 106.


U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 7 pacijenata, dakle jednaki broj kao i jučer.


Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je od COVID-19 bolesti preminulo još troje ljudi, 2 sa prebivalištem u PGŽ te 1 iz Istarske županije.


Tako ukupan broj umrlih osoba u PGŽ tijekom petog epidemijskog vala, kojeg Stožer projicira od 4. siječnja, iznosi 22 osoba, od čega su njih 6 bile cijepljene, ali nijedna od njih nije primila tkz. booster dozu za pojačanje zaštitnog imunološkog odgovora.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog današnjeg ponovnog rasta broja aktivnih slučajeva, ali i manjeg rasta broja hospitaliziranih osoba sličan jučerašnjem i iznosi 1.12%.