Živi zid upozorava

OVRHA NAD JEDINOM NEKRETNINOM Obitelj Ukella živi osam godina pod svijećama

Damir Cupać

Molim vas, pomozite, apelira Ismet Ukella / Snimio Roni BRMALJ

Molim vas, pomozite, apelira Ismet Ukella / Snimio Roni BRMALJ

Već osam godina tročlana obitelj Ukella živi u mraku bez struje, a sada im država želi prodati jedinu nekretninu zbog duga od 20.000 kuna koji je s kamatama narastao na 80.000 kunaRIJEKA  Apeliramo još jednom na HEP koji je državna firma da zaustavi ovrhu nad jedinom nekretninom obitelji Ukella, a koja je pokrenuta zbog neplaćanja računa za električnu energiju.


 


Već osam godina tročlana obitelj Ukella živi u mraku bez struje, a sada im država želi prodati jedinu nekretninu zbog duga od 20.000 kuna koji je s kamatama narastao na 80.000 kuna.
 


Spor se vodi već 20 godina, a HEP zastupa privatno odvjetničko društvo što je još jedan razlog gomilanja duga, poručio je Antonio Dražović iz Živog zida. On je podsjetio da je Živi zid još u ožujku ove godine upozorio na veliku nepravdu prema obitelji Ukella.


– Ovrhovoditelji su HEP i Tehgrad stan, a jedina nekretnina je završila na dražbi zbog 20 godina starog duga koji je u zastari i koji je deset puta manji od vrijednosti nekretnine. Tada smo u ime obitelji Ukella tužili HEP i Tehgrad stan te zatražili odgodu javne dražbe. Podnijeli smo prijedlog za upis zabilježbe spora u zemljišne knjige,kako bi svi potencijalni kupci imali na umu da se oko ove nekretnine vodi spor. Pozivamo opet sve građane da ne kupuju jedine nekretnine građana koje se prodaju na dražbi, poručio je Dražović.


 


On je dodao da su se u međuvremenu dogovorili s Tehgradom za dug za pričuvu te da su bili na razgovoru u Elektroprimorju kako bi se zaustavio postupak i kako bi se omogućio obitelji Ukella dostojanstven život.


– Nije dobro kada država tjera svoje građane na ulicu. Sam je premijer Andrej Plenković obećao obranu jedine nekretnine od ovrha, ali ovaj slučaj pokazuje da se po tom pitanju ne radi kako treba. To je poruka građanima za sljedeće izbore – HDZ i SDP u 30 godina nisu napravili ništa kako bi zaštitili jedinu nekretninu građana, ocijenio je Dražović.


 


Darko Rakić (Živi zid) zatražio je da se pod hitno uvode mjera energetskog minimuma električne energije i vode što je uobičajeno u civiliziranom svijetu i koja bi omogućila normalan život socijalno ugroženim građanima.


Ismet Ukella poručio je da njegova obitelj živi život nedostojan ljudi i da bi im vjerojatno bolje bilo u zatvoru.


 


– Ja sam jedan od prvih riječkih rockera, a dočekao sam da na svijeće dnevno trošim 30 do 40 kuna jer su nam isključili struju. Živim sa suprugom i sinom koji su bolesni i još jednom molim sve koji nam mogu pomoći da nam pomognu i da Elektroprimorje zaustavi prodaju našega stana jer ćemo završiti na ulici, apelirao je Ukella.