Ništa od Sabora

Obersnel nije dobio najviše glasova čak ni u Rijeci. Više od njega Grbinu, ali i – Olegu Butkoviću

P. N.

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

On je osvojio ukupno 3.232 glasa, dok je Peđa Grbin dobio 3.323. Dodatno porazno po riječkog gradonačelnika, HDZ-ov ministar Oleg Butković dobio je čak 5.239 preferencijalnih glasovaGledamo li raspored preferencijalnih glasova u samoj Rijeci, prvo u oči upada činjenica da gradonačelnik Vojko Obersnel nije dobio najviše preferencijalnih glasova na listi Restart koalicije.


On je osvojio ukupno 3.232 glasa, dok je Peđa Grbin dobio 3.323. Dodatno porazno po riječkog gradonačelnika, HDZ-ov ministar Oleg Butković dobio je čak 5.239 preferencijalnih glasova.


Iznimno je loše prošao SDP-ov predsjednik Gradskog vijeća koji je nosio listu Restarta u 8. izbornoj jedinici – Erik Fabijanić osvojio je svega 442 glasa. Razloga za sreću nema baš niti Željko Jovanović koji je osvojio 1.465 glasova.
“Hvala svima koji su izašli na izbore, bez obzira kome dali glas. Zato nam treba građanski odgoj u školama da izlaznost bude puno veća nego danas. Hvala svima koji su glas dali RESTART koaliciji i SDP-u. Volio bi da Vas je bilo više, ali to smo mi sami krivi što nije bilo tako.


No, unatoč svemu mi smo pobjednici u 8. IJ i to me čini dodatno ponosnim. Naravno, posebno hvala svima koji su glas dali meni, riječkoj 10-ki. Nije bilo dovoljno za još jedan mandat, ali je obaveza da Vaše glasove poštujem i predstavljam gdje god bio. Čestitam svima, iz svih političkih opcija, koji su osvojili mandat u 10. sazivu Hrvatskog sabora i svima želim da taj častan posao rade tako da ne misle nikada na privatni nego uvijek na javni interes.


Za kraj posebna čestitka svima iz SDP-a Rijeke, PGŽ i Istre pred kojima je velika obaveza jačanja socijaldemokratske misli i ideje u Hrvatskoj. I naravno, šećer na kraju – druže Peđa veliko bravo, bez tebe ni SDP ni Hrvatski sabor ne bi imali kvalitetu koju ćeš im Ti dati!”, napisao je Jovanović još sinoć na Facebooku.


Obersnel se još nije oglasio.