Gradonačelnik na odlasku

Obersnel kaže da će se prvo odmoriti. No ima i znakovitu poruku: ‘Ne idem u političku mirovinu’

P. N.

Kaže da će se SDP u formiranju većine okrenuti svojim dosadašnjim partnerima, prije svega PGS-u i stranci Možemo! kao novoj političkoj stranciGradonačelnik Rijeke na odlasku Vojko Obersnel (SDP) zadovoljan je rezultatima izlaznih anketa.


“To su još najave rezultata, jer je ipak riječ o izlazunim anketama. No rezultat je što se tiče Marka Filipovića dovoljno dobar da se neće bitno promijeniti i siguran sam u njegovu pobjedu u drugom krugu. Svejedno s kim će Marko u drugi krug, jer obojicu dobiva. Ostrogović ima jasnu političku ideju, koju ne skriva, a Štimac glumi nezavisnog kandidata koji glumi da su mu dobri i lijevi i desni, a ja u to ne vjerujem”, ustvrdio je Obersnel u izjavi za N1.


Priznaje da su Filipović i on različiti politički karakteri.
“I u dosadašnjem radu kad se rješavala većina u Gradskom vijeću, on je odrađivao glavninu razgovora s našim potencijalnim partnerima. Nakon 21 godinu se malo i zamorite od silnih gluposti i laži s kojima ste suočeni. Ne razmišljam o političkoj mirovini. Prije svega se želim odmoriti od svega što sam prolazio. Ako će Marku trebati pomoć, ja mu stojim na raspolaganju, ali politiku u Rijeci će voditi on i ne treba mu nitko suflirati”, dodao je.


Kaže da će se SDP u formiranju većine okrenuti svojim dosadašnjim partnerima, prije svega PGS-u i stranci Možemo! kao novoj političkoj stranci.


“Vjerujem da će to biti dovoljno za stvaranje stabilne većine”, poručio je Obersnel.


Kaže kako SDP na nacionalnoj razini i na ovim izborima plaća ceh glavinjanju svog vodstva, prije svega tu misli na Bernardića i njegovu ekipu.


“Grbin je imao premalo vremena da stranku stabilizira. No vjerujem da će rezultat biti dovoljan poticaj da Peđa nastavi s čim je počeo”, zaključio je Obersnel.