GRADONAČELNIK O NEPRIMJERENOM PONAŠANJU

Obersnel: “Izgubio sam živce, ali ne pada mi na pamet ispričati se Ivoni Milinović”

P. N.

Snimio: Damir Škomrlj

Snimio: Damir Škomrlj

"Ajmo prestati s tim licemjerjem u odnosu između muškaraca i žena, radi se o politici i osobnom vrijeđanju i ne vidim razloga zašto bih trpio takve uvrede čak i kada dolaze od žene", rekao je gradonačelnik Rijeke

Gradonačelnik Rijeke, SDP-ov Vojko Obersnel danas je odbacio mogućnost da bi se mogao ispričati za uvrede gradskoj vijećnici Ivoni Milinović kojoj je između ostalog poručio da je alapača uz direktno obraćanje riječima – “ne seri”.
Za televiziju N1 objasnio je svoje izjave.


“Pa nemamo što puno posebno objašnjavati. Nakon šest sati neprekidnog vrijeđanja, laganja i omalovažavanja, iznošenja neistine izgubio sam živce i reagirao pomalo neprimjereno.

“Ajmo prestati s tim licemjerjem u odnosu između muškaraca i žena, radi se o politici i osobnom vrijeđanju i ne vidim razloga zašto bih trpio takve uvrede čak i kada dolaze od žene”, rekao je.


Na pitanje hoće li se ispričati odgovorio je:


“Ne pada mi na pamet. Mogu se ispričati ostalim gradskim vijećnicima i svim ostalim koji su ovaj događaj gledali, ali iz svake riječi izgovorene Ivoni Milinović i dalje stojim, rekao je Obersnel.


Iskazao je svoju podršku kandidaturi Peđi Grbinu za novog predsjednika SDP-a te je kazao kako je Grbin pokazao svoje kvalitete te da je kao ljevičar i socijaldemokrat.