Važna obljetnica

NOVOST IZ TISKARE NOVOG LISTA Izlazi posebno izdanje povodom 120 godina naše novine

P. N.

Glavni urednik Ivica Tomić u društvu urednika pregledava posebno izdanje Novog lista / Snimio Marko GRACIN

Glavni urednik Ivica Tomić u društvu urednika pregledava posebno izdanje Novog lista / Snimio Marko GRACIN

Prvi put u povijesti, naša će novina u četvrtak izaći na 168 stranicaDrugoga dana 1900. godine na Sušaku tiskan je prvi broj novina koje će označiti prekretnicu u hrvatskom novinarstvu. Ime novina bilo je jednostavno – Novi list. Ime bez ikakvih političkih, nacionalnih, ideoloških i drugih konotacija.


Snimio Marko GRACIN


Snimio Marko GRACINBaš takvo kakvo je trebalo Franu Supilu da stvori moderne novine, koje će pod njegovim uredničkim vodstvom u mnogim segmentima biti uz bok svjetskih dnevnika i utrti put novom dobu hrvatskog novinarstva.
Prošlo je od tada 120 godina. Burnih godina grada na Rječini.Posebno izdanje Novog lista će u prodaji biti sutra, 2. siječnja 2020. godine. Prvi put u povijesti, naša će novina toga dana biti otisnuta na 168 stranica. 


Na njima smo saželi sve ono što je Novi list bio i je od davne 1900. pa sve do današnjih dana. Ali i priče koje je kroz to vrijeme bilježio – od one o potonuću Titanica kojom je Supilo pokazao da itekako može držati korak sa svjetskim medijima iako izdaje novine u Rijeci, pa sve do priča koje danas pišemo zajedno s našim čitateljima, ne samo u tiskanom izdanju, nego i na digitalnim platformama.