Posljednji radovi

Novogodišnja noć donosi privremeni režim prometa

Sanja Gašpert

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

U užem gradskom središtu zatvorit će se promet od utorka, 31. prosinca u 22 sata, pa do srijede, 1. siječnja u 5 sati, a zatvorenim prometnicama moći će prolaziti isključivo vozila interventnih službiRijeka se priprema za ovogodišnji program organiziranog dočeka Nove godine na Korzu, a osim postavljanja pozornica i popravljanja instalacija ili mijenjanja ukrasnih lampica, zbog sigurnosti građana donesena je i odluka o novom režimu prometa u novogodišnjoj noći.


Naime, u užem gradskom središtu zatvorit će se promet od utorka, 31. prosinca u 22 sata, pa do srijede, 1. siječnja u 5 sati, bit će zabranjen promet motornim vozilima u dijelu Krešimirove ulice (od križanja s Ulicom A. Manzzonia prema centru), Ulicom Riva, dijelu Ulice I. Zajca (do križanja s Veslarskom ulicom), Adamićevom te Zadarskom i Splitskom ulicom. U navedenom periodu zabranit će se prometovanje unutar zone zabrane prometa za sva vozila, osim za interventna vozila i vozila javnoga gradskog i prigradskog prijevoza koja prometuju Ulicom Riva u smjeru zapad – istok.


Autobusi javnog gradskog i prigradskog prometa koji prometuju Adamićevom ulicom u smjeru istok – zapad propuštat će se do raskrižja Scarpine i Veslarske ulice te dalje Veslarskom ulicom i Ulicom Ivana Zajca u smjeru istoka, odnosno do Titovog trga gdje će se preusmjeravati sjevernim prometnim koridorom (ulicama Školjić, Ivana Grohovca, Žrtava fašizma, Pomerio, F. la Guardia). Autobusima u međugradskom autobusnom prometu omogućit će se prometovanje do Trga Žabica čime će se osigurati funkcioniranje autobusnog kolodvora na Žabici. Iz Ciottine ulice bit će dopušteno skretanje u lijevo i desno, odnosno prema Ulici Erazma Barčića i Jadranskom trgu. Vozila koja se kreću iz pravca istoka prema zapadu, a prolaze Jelačićevim trgom preusmjerit će se u Veslarsku te nastavno u Ulicu I. Zajca odnosno Cindrićevu ili Ribarsku (zabrana prometa duž Ulice Ljudevita Adamića osim interventnim vozilima). Za trajanja ove privremene regulacije prometa, zatvorenim prometnicama moći će prolaziti isključivo vozila dežurnih interventnih službi.