EPIDEMIOLOŠKI PROBLEM

Nova pisma studenata o koronavirusu na Tehničkom fakultetu u Rijeci: “Nikad nas nije bilo više od 20 na ispitu”

P. N.

Damir Škomrlj

Damir Škomrlj

Informacija o broju studenata u učionicama je netočna. Tokom ovih rokova u najvećoj predavaoni sa 144 mjesta pisalo je uvijek maksimalno 20 studenta, nikad nije bilo više od 20 studenta na ispitu. Osobno sam pisala više rokova na fakultetu ovih dana i u učionici od 70 mjesta bilo nas je 12RIJEKA – Nakon što smo objavili tekst o pojavi koronavirusa među studentima na Tehničkom fakultetu u Rijeci na našu adresu stiglo je još nekoliko mailova u kojima se pokušava skrenuti pozornost na neke detalje iz teksta, prije svega u dijelu koji se tiče prevelikog broja studenata u učionicama, što sugerira da je riječ o epidemiološki rizičnom postupanju.


Krive informacije


– Molim da ovaj mail ostane anoniman.


Šaljem mail vezano uz COVID-19 na Tehničkom fakultetu, studenti na sebe ne žele navući bijes fakulteta niti ga ocrniti u novinama.
Informacija o broju studenata u učionicama je netočna. Tokom ovih rokova u najvećoj predavaoni sa 144 mjesta pisalo je uvijek maksimalno 20 studenta, nikad nije bilo više od 20 studenta na ispitu.


Osobno sam pisala više rokova na fakultetu ovih dana i u učionici od 70 mjesta bilo nas je 12.


Širenjem krivih informacija samo možemo pogoršati ovu lošu situaciju jer svi fakulteti mogu online sve riješiti, a mi ne.


Mi želimo da naš fakultet reagira na ovu situaciju i da zaštitimo svoje zdravlje i zdravlje naših najbližih, da nađu način održavanja ovih rokova izvan fakulteta(online) ili nekom drugom metodom.


Molimo Vas da ispravite ovaj netočan navod u kojem piše da je 60 studenta pisalo u istoj prostoriji ispit, navodi se u prvom, a zatim slijedi i još jedan mail sličnog sadržaja.


Temperatura i dezinficijens


“Studentica sam Tehničkog fakulteta u Rijeci i javljam Vam se u vezi ranije objavljenog članka vezanog uz slučajeve zaraze koronavirusom na fakultetu.


Čitajući članak naišla sam na dezinformacije za koje mislim da štete ugledu fakulteta, a zasnovane su na potrebi pojedinih studenata da prikažu situaciju gorom nego što je.


Ono što mi je najviše zasmetalo je činjenica da je student, koji Vam je poslao prvotnu informaciju, napisao da su za polaganje ispita stavljali nas “po 60 i više” u predavaone. To nije istina. I sama sam pristupila ispitima na fakultetu i u predavaonama je po mojoj slobodnoj procjeni bilo 20-25 studenata. Preporučeni razmak između mjesta sjedenja bio je poštivan.


Pri ulasku u zgradu fakulteta mjerena nam je temperatura. Također je na ulazu kao i u predavaonama bio dezinficijens za ruke, a bili smo i upoznati s mjerama opreza i preporukama Stožera civilne zaštite.


Fakultet je svoj dio “posla” odradio korektno. Molim Vas da prepravite ili uklonite članak, iako je istina da dva studenta jesu zaražena, piše studentica koja je željela ostati anonimna.


Demantij


Priopćenjem na Facebooku oglasio se i Studentski zbog Tehničkog fakulteta u Rijeci koji također demantira navode koje se tiču broja osoba u predavaonicama za vrijeme ispitnih rokova.