Svjetlovod

Nova optička mreža postavlja se i u Čavlima

Sanja Gašpert

Iz Općine Čavle obavještavaju mještane da svoju adresu najprije provjere na mrežnoj stranici Rune Hrvatska, a ako im je odgovor da na navedenoj adresi nije planirana izgradnja, tek onda šalju u Inbox Općini, koja će samo te zahtjeve slati u RUNE kako bi ih probali ubaciti u projektČAVLE – Na području Općine Čavle grade se optičke pristupne mreže na modelu »Fibre To The Home« – FTTH (svjetlovod do kuće) za sve potencijalne korisnike na području obuhvata projekta. Naime, buduća optička telekom infrastruktura pokrivat će područje općina Čavle i Jelenja te Svilnog. Projekt vodi tvrtka RUNE Crow kao dio EU-projekta.


Iz Općine Čavle obavještavaju mještane da svoju adresu najprije provjere na mrežnoj stranici Rune Hrvatska, a ako im je odgovor da na navedenoj adresi nije planirana izgradnja, tek onda šalju u Inbox Općini, koja će samo te zahtjeve slati u RUNE kako bi ih probali ubaciti u projekt.


– Ponosni smo na činjenicu da je krenula realizacija jednog tako važnog i inovativnog projekta koji će građanima omogućiti spajanje na ultrabrzu širokopojasnu optičku infrastrukturu, odnosno mrežu najnovije generacije koja će dostizati brzine veće i od 1Gbps. Gradnja jedne ovako zahtjevne mreže, u tehničkom i financijskom smislu, u konačnici će i stanovnicima ruralnih područja omogućiti korištenje pametnim uslugama koje mogu olakšati život, ali samo ako ih podržava kvalitetna širokopojasna svjetlovodna infrastruktura.
Za više informacija molimo sve zainteresirane da posjete mrežne stranice www.ruralnetwork.eu, nazovu besplatan telefon 0800 7863 ili kontaktiraju s prodajnim predstavnicima na terenu koji su već podijelili promotivne materijale po naseljima – ističu u Općini Čavle.