Sporna transakcija

NIKOLA NIK GRGIC Tko je poslovnjak koji je kupio najatraktivniju riječku parcelu

Orjana Antešić

Zemljište na Preluku, Nik Grgic / Foto: Novi list, kngcapital.com

Zemljište na Preluku, Nik Grgic / Foto: Novi list, kngcapital.com

Njegova kompanija FourQuest Energy Inc., koju je osnovao sa svojim partnerom, 2014. zaradila je titulu najbrže rastuće kompanije po profitu među top 500 u Kanadi.Nikola odnosno Nik Grgic iz Edmontona, u kanadskoj Alberti, koji je od Raiffeisen Consultinga kupio zemljište na Preluku i tako preuzeu jedno od najatraktivnijih parcela na širem riječkom području, prema onom što smo mogli pronaći na internetu, prilično je respektabilan poslovni čovjek s one strane Atlantika.


Njegov primarni interes vezan je uz energetski sektor, odnosno naftni i plinski biznis.


Njegova kompanija FourQuest Energy Inc., koju je osnovao sa svojim partnerom, 2014. zaradila je titulu najbrže rastuće kompanije po profitu među top 500 u Kanadi.
U međuvremenu, zajedno s partnerima, osnovao je još tri kompanije.


Na Bloombergu se može pronaći i da je po struci kemijski inženjer, da je diplomirao na beogradskom sveučilištu 1985. godine, a prve korake u karijeri započeo u petrokemijskoj industriji.


Iz Srbije je, s obitelji, emigrirao u Kanadu 1993. godine, a prije nego što je osnovao FourQuest Energy, dvanaest je godina radio za velike internacionalne naftne i plinske kompanije na menadžment pozicijama prodaje i inženjeringa.


Kao što smo već izvijestili, kanadski biznismen Nikola Grgic kupio je od Raiffeisen Consultinga zemljište na Preluku.


Radi se o zemljištu za koji se iz gradskog proračuna već dvanaestu godinu zaredom plaća najam.