‘Nije mi jasno zašto toliko kmečite’: Obersnel se na Twitteru posvađao s riječkim obiteljašem

Portal Novilist.hr

Foto Ivica Tomić, Vedran Karuza

Foto Ivica Tomić, Vedran KaruzaRIJEKA Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel danas se na Twitteru posvađao s riječkim obiteljašima. Vjeroučitelj Marin Miletić, koji je svojedobno po riječkim školama svojedobno organizirao kvizove Super katolik, a u svečanoj dvorani Prve sušačke gimnazije i večernju svetu misu, pisao je o svojoj kolumni, koju je posvetio Hodu za život i pitanju: ‘Tko želi svađati Riječane?’.


Ubrzo mu je odgovorio riječki gradonačelnik: ‘Nije mi jasno zašto toliko kmečite i za koga organizirate taj Hod za život.


Po zadnjem popisu stanovništva u RH ima 72% katolika i 10 postao ateista agnostika i nevjernika.
Pa ne radimo valjda i ostala sranja samo nas 10%. Nešto vam tu ne štima’.


Stigao je i odgovor Miletića: ‘hej Gradonačelniče, lijep pozdrav. Ja sam vam član Armade već nekih 23 godine. Nismo vam mi baš momci za kmečanje. Znate vi to dobro. HOD? Samo za život. Za vrijednost života.’Inače, Obersnel je danas reagirao i na raniji Miletićev tvit, u kojem ovaj zdvaja nad situacijom u Rijeci:


‘prošli vikend sam bio u Splitu. Malo prije toga u Zadru. Često sam u Zg. Rođeni sam Riječanin. Obožavam svoj grad, ali postali smo pustoš prema ovim gore gradovima. A kada pukne EPK, brijem da će otići još 20 hiljada ljudi iz Rijeke pa ćemo ostati mi luđaci i članovi partije’.


– Brojiš ljude na misama ili u kazalištu?, napisao mu je Obersnel.