Bez kršenja javnog reda

Policija: Nije bilo agitiranja na pehlinskom biralištu u Rijeci

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Jedan član izbornog povjerenstva, pripadnik nacionalne manjine, u društvu svog sunarodnjaka je upućivao druge svoje sunarodnjake u kojoj prostoriji mogu glasati, jer je riječ o osobama koje se teže snalaze. U policiji ocjenjuju da je njegova pomoć možda pogrešno protumačena kao agitiranjeMuškarci ispred glasačkog mjesta na Pehlinu u Rijeci u nedjelju ujutro nisu agitirali za određene kandidate i nije bilo kršenja javnog reda i mira, doznaje se od Policijske uprave primorsko-goranske.


Kako je policija utvrdila, jedan član izbornog povjerenstva, pripadnik nacionalne manjine, u društvu svog sunarodnjaka je upućivao druge svoje sunarodnjake u kojoj prostoriji mogu glasati, jer je riječ o osobama koje se teže snalaze. U policiji ocjenjuju da je njegova pomoć možda pogrešno protumačena kao agitiranje.


Policija, nakon razgovora s akterima, nije dalje postupala.
Riječko Gradsko izborno povjerenstvo potvrdilo je da su primili prijave s glasačkog mjesta u Pehlinu o osobama koje čine nered na glasačkom mjestu te da je uputilo mjesno povjerenstvo u Pehlinu da o tome obavijesti policiju ako se to ponavlja.


U javnim medijima je objavljena informacija da su dvije osobe agitirale za određene kandidate pred glasačkim mjestom na Pehlinu.