25 godina karijere

Neno Belan & Fiumens u Pogonu kulture: Publiku odveli na glazbeno putovanje kroz vrijeme

Katarina Bošnjak

Snimila Ana KRIŽANEC

Snimila Ana KRIŽANEC

Drago mi je da ste odmah prepoznali prvu pjesmu koja je nastala 1986., dakle prije 37 godina, što je dosta starije od Fiumensa, a imamo i jednu koja je godinu dana mlađa - kazao je Belan, nastavivši dalje pjevati "Dane ljubavi"

Povodom 25 godina uspješne karijere Neno Belan & Fiumens su u sklopu velike turneje s kojom od ožujka prošle godine obilaze Hrvatsku, večeras u Pogonu kulture održali riječki koncert.


Pripreme publike za koncert počele su još prije samog odlaska u Pogon, kako u okolnim kafićima, tako i na ulicama na putu gdje su se mogle čuti pjesme Nene Belana. Koncert je započeo točno u 22 sata s jednom od najpoznatijih pjesama Đavola, “Pričaj mi o ljubavi”. Belan je pozdravio publiku naglasivši kako se ne slavi samo 25 godina postojanja, već i zajedništva.

– Drago mi je da ste odmah prepoznali prvu pjesmu koja je nastala 1986., dakle prije 37 godina, što je dosta starije od Fiumensa, a imamo i jednu koja je godinu dana mlađa – kazao je Belan, nastavivši dalje pjevati “Dane ljubavi”.

Foto galerija: Neno Belan&Fiumens u Pogonu kulture Foto: Ana KrižanecProstor Pogona u potpunosti se napunio i prije početka samoga koncerta, a uživale su sve generacije Riječana, od kojih su se mnogi sa sjetom prisjećali 80-ih godina prošlog stoljeća. Izvodeći pjesme kronološki, Belan & Fiumens publiku su odveli na glazbeno putovanje kroz vrijeme, a u glas se pjevalo sve, ne samo hitovi. Ekipe starih prijatelja na ulazu su razglabale o omiljenim pjesmama, dok su najveći fanovi hrlili ka prvim redovima.


„A gdje si ti“ bila je prva stvar koja je u potpunosti rasplesala sve prisutne, a dalje su se izvodile i „Plešem ispod oblaka“, „Rock galama“, „Zvuk ulice“ i „Ivona“. Melodijom sviranom na usnoj harmonici Belan je najavio pjesmu koja govori o tome kako sreću u životu uistinu nalazimo u malim stvarima – „Pjesmu sreće“ odnosno „Ulicama grada“, čime je publiku uveo u diskografiju Fiumensa.