Turnić

Nekultura u Simonettijevoj 5: Na mjestu za invalide ostavili – građevinski materijal

Ljiljana Hlača

Simonettijeva 5, građevinski materijal iskrcan na invalidsko mjesto

Simonettijeva 5, građevinski materijal iskrcan na invalidsko mjestoRIJEKA Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel trebao bi postaviti kamere i na invalidska mjesta jer je i to način kako bi se mogao napuniti gradski proračun, stoji u jednoj reakciji jedne naše čitateljice, aludirajući na potez Grada Rijeke oko postavljanja nadzornih kamera za nepropisno parkiranje po središtu grada, ukazujući na slučaj koji se početkom ovog tjedna dogodio na Turniću.


Naime, riječ je o invalidskom mjestu ispred stambenih zgrada u Simonettijevoj ulici 5, a koje je bilo zatrpano građevinskim materijalom. Dokazuje to i priložena fotografija.


– Htjela bih pokazati iz prve ruke kako su mi gospoda radnici iskrcali materijal na označeno invalidsko mjesto, budući da se uređuje stan do mojega. Osoba sam s invaliditetom i ovo parkirno mjesto uredno koristim kako bih lakše došla do ulaza. Nemam komentara – slika sve govori, dalje je navedno.
Kako smo saznali od Odjela gradske uprave za komunalni sustav, prometni redari su u međuvremenu bili na terenu i utvrdili da je materijal na kraju uklonjen, a na obilježenom parkirnom mjestu namijenjenom za vozila osoba s invaliditetom parkirano vozilo s odgovarajućim znakom pristupačnosti. Zaključak: u ovakvim slučajevima najbolje je odmah zvati redare.