Crveni križ

“Ne dvoji! Za drugog izdvoji”: I u Rijeci akcija Solidarnost na djelu, evo kako se uključiti

Sanja Gašpert

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Naručeno je 16.500 kuna vrijednosti bonova koje će se rasporediti temeljem odluke Odbora Gradskog društva Crvenog križa Rijeka - 70% sakupljenih sredstava namijenjeno je za potrebite osobe“Ne dvoji! Za drugog izdvoji” moto je i ovogodišnje, 49. akcije Hrvatskog Crvenog križa Solidarnost na djelu, koja se održava i u Rijeci, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Rijeka.


Akcija se danas održava u šatoru Crvenog križa na Korzu, na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske, gdje se prikupljaju novčana sredstva prodajom bonova zahvalnosti u vrijednosti od jednu i pet kuna te se mjeri tlak zainteresiranim građanima.


Zbog aktualne epidemiološke situacije, niti ove godine nije se sakupljala odjeća i obuća.
U akciju bili uključeni članovi Štaba za provođenje akcije Solidarnost na djelu i Komisije za logistiku, aktivisti iz društava Crvenog križa, darivatelji krvi, članovi Terenske jedinice “Dr. Ante Švalba” te zaposlenici Crvenog križa Rijeka.


Akcija je organizirana i u školama i učeničkim domovima, gdje su je proveli povjerenici Crvenog križa, prodajom bonova zahvalnosti.Naručeno je 16.500 kuna vrijednosti bonova koje će se rasporediti temeljem odluke Odbora Gradskog društva Crvenog križa Rijeka – 70% sakupljenih sredstava namijenjeno je za osobe u stanju socijalnih i zdravstvenih potreba prema motu akcije “Ne dvoji! Za drugog izdvoji”, pet posto ide Hrvatskom Crvenom križu, deset posto Fondu solidarnosti Gradskog društva Crvenog križa Rijeka te 15 posto za troškove organiziranja akcije.


Također, građani mogu uplatiti sredstva na transakcijski žiro-račun koji je posebno otvoren za ovogodišnju akciju – Hrvatski Crveni križ – GDCK Rijeka – Ne dvoji! za drugog izdvoji! – 2021. HR68 2340 0091 5111 5317 8.


U sklopu akcije, i ove je godine Hrvatski Crveni križ dogovorio zajedničku akciju u suradnji s Kauflandom, u sklopu koje je postavljena košara za prikupljanje hrane.


Akcija traje do nedjelje, 10. listopada, uz prikupljanje ciljanih artikala – biljno ili suncokretovo ulje, šećer, juha u vrećici, mesna i riblja konzerva, marmelada, sitna kuhinjska sol, tjestenina, riža i brašno.