Udruga Kanat

Natječaj za 17. ČAnsonfest otvoren do 30. travnja

Ivana Kocijan

Prošlogodišnji pobjednik ČAnsonfesta Dino Antonić / Foto Arhiva NL

Prošlogodišnji pobjednik ČAnsonfesta Dino Antonić / Foto Arhiva NL

Stihovi moraju biti pisani na čakavskom dijalektu sjevernojadranskog primorja ili IstreUdruga Kanat – Kastav raspisala je natječaj za skladbe koje će biti izvedene na 17. Festivalu čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2021. U Uvjetima Natječaja navodi se kako skladbe upućene na


Natječaj moraju biti pisane u duhu i u obliku karakterističnom za šansonu: strofna ili prokomponirana pjesma slobodnoga glazbenog oblika uz korištenje sredstava i postupaka karakterističnih za glazbeni stil šansone, pri čemu je glazba u službi stihova.


Stihovi moraju biti pisani na čakavskom dijalektu sjevernojadranskog primorja ili Istre, a autor glazbe dužan je voditi računa o kvaliteti stihova te da njihovo uglazbljivanje, kao i izvođenje bude u skladu s ispravnim izgovorom i akcentima navedenih dijalekata s obzirom na to da se glazba i stihovi šansone ocjenjuju kao jedinstveno djelo.
Autor je dužan dostaviti Organizatoru: naziv skladbe, ime i prezime autora glazbe i stihova s točnim adresama, primjerak stihova skladbe, primjerak notnog zapisa melodijske linije za glas s naznačenim harmonijama i upisanim stihovima te ogledni radni snimak skladbe u elektroničkom obliku ili na CD-u po mogućnosti u obliku kakvom se zamišlja za izvođenje.


Novčane nagrade


Izborna komisija će od svih skladbi pristiglih na Natječaj odabrati ukupno najviše 16 njih koje će biti izvedene u Večeri novih skladbi 17. Festivala čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2021., a obavijest o uvrštenju skladbi u program Festivala bit će objavljena natjecateljima najkasnije do 15. lipnja 2021. godine.


Udruga Kanat – Kastav kao organizator 17. Festivala čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2021. dodijelit će četiri novčane nagrade za najbolje skladbe i to u kategorijama: Nagrada za najbolji tekst – 1.500 kn, Nagrada za najbolju skladbu, ČAnsonu – 1.500 kn, Nagrada za najbolju interpretaciju – 1.500 kn i Nagrada publike – 1.500 kn.


Natječaj je otvoren do 30. travnja 2021. godine, a radovi se dostavljaju preporučenom pošiljkom na adresu: Udruga Kanat – Kastav, Školska 8, 51215 Kastav s naznakom: 17. Festival čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2021. ili elektroničkom poštom na e-adresu [email protected].


Autori jamče originalnost prijavljenih djela te da ista nisu ranije izvedena ni objavljena. U slučaju sudskog spora po ovom pitanju svu odgovornost snosi autor. Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja prijavljenih skladbi, kao ni javnog izvođenja prije održavanja Festivala.


Također, autori odabranih skladbi dužni su prihvatiti sugestije u glazbi i stihovima, ako Organizator to bude zahtijevao iz umjetničkih i programskih razloga.


Zatvaranje KKL-a


Autori odabranih skladbi obvezuju se u roku od 20 dana od dana objavljivanja rezultata Natječaja potpisati s Organizatorom nakladnički ugovor. U slučaju da autor u navedenom roku ne vrati predmetni ugovor potpisan ili ga vrati nepotpisanog slijedi diskvalifikacija skladbe.


Slanjem radova na Natječaj autori prihvaćaju sve natječajne uvjete i prenose pravo na Organizatora da odabrane skladbe objavi, tiska u notnom izdanju, prvi put javno izvede, snimi na nosačima zvuka i slike, prenosi putem radija i televizije te da ta prava prenese na treća lica. Sva ostala prava autor pridržava za sebe.


Večer novih skladbi 17. Festivala čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2021. bit će održana na Crekvini u Kastvu, 27. kolovoza 2021. godine na zatvaranju 30. Kastafskega kulturnega leta. Dodatne informacije moguće je pronaći na web-stranici www.cansonfest.com