17. izdanje

Nastupom strazburške steampunk grupe Ernest otvoreno Ljeto na Gradini

Marko Dobrecović

Snimila Ana KRIŽANEC

Snimila Ana KRIŽANEC

Sam kraj lipnja je donio novo izdanje kulturne manifestacije Ljeto na Gradini koje će i ovog ljeta na krov našega grada donijeti niz koncerata, predstava i raznih glazbeno-scenskih događaja koji će uveseljavati posjetitelje trsatskog kaštelaVečerašnjim nastupom strazburške steampunk grupe Ernest otvoreno je sedamnaesto izdanje manifestacije Ljeto na Gradini. 


Francuska grupa Ernest je na Trsat došla povodom manifestacije Dani frankofonije 2022 koju svake godine organizira Francuska alijansa Rijeka, a pritom je svojim nastupom činila dio ovogodišnjeg glazbeno-scenskog programa Ljeta na Gradini.


 
Sam kraj lipnja je donio novo izdanje kulturne manifestacije Ljeto na Gradini koje će i ovog ljeta na krov našega grada donijeti niz koncerata, predstava i raznih glazbeno-scenskih događaja koji će uveseljavati posjetitelje trsatskog kaštela.

Foto galerija: Otvorenje Ljeta na Gradini - nastup grupe Ernest Foto: Ana Križanec
Večerašnje su otvaranje svojim prepoznatljivim stilom uljepšali francuski steam-punkeri iz grupe Ernest. Bend djeluje deset godina, a u nastupima kombinira perkusije, gitare, bass-gitare, banjo i klavijature. Na čelu s Julienom Grayerom, Ernest oživljava likove iz steampunk romana, filmova i videoigara te tako sa slušateljima putuje u prošlost.


 


Bend je svoj trsatski nastup započeo po zalasku sunca, a večer su, u ambijentu svijeća, obilježili svojim otmjenim kostimima te vokalnim i instrumentalnim vještinama.


 


Nakon francuske uvertire, trsatski će posjetitelji u iduća dva mjeseca moći uživati u raznim kulturnim događajima pod zvjezdanim nebom Trsata.