Humanitarna prodajna izložba

“Nasmijana lica Riječkog karnevala” na riječkom Korzu: Prilog od kupnje fotografija ide “Od srca za Stjepana”

Sanja Gašpert

Foto TZ GRADA RIJEKE

Foto TZ GRADA RIJEKE

Zainteresirani fotografije mogu kupiti direktnom uplatom na račun Nele Medakov Blagić, organizatorice humanitarne akcije, po cijeni od trideset eura, a u Foto studiju Kurti mogu se izabrati fotografije koje će se dobiti posebno uokvirene u formatu 30x45 cm 


RIJEKA Na riječkom Korzu otvorena je humanitarna prodajna izložba fotografija “Nasmijana lica Riječkog karnevala” Foto studija Kurti, koja tradicionalno i ove godine donosi najljepše slike ovogodišnjeg karnevalskog maškaranog ludila – kratkog, ali programski žestokog. Sva sredstva od prodaje fotografija ove su godine namijenjena humanitarnoj akciji “Od srca za Stjepana”.


Izložbu su na Korzu otvorili riječki gradonačelnik Marko Filipović, vlasnik Foto studija Kurti Nikola Kurti, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, Nela Medakov Blagić, organizatorica humanitarne akcije “Od srca za Stjepana”, kojoj su i namijenjeni svi prihodi od prodaje fotografija s ovogodišnje izložbe te kraljica Riječkog karnevala Sara Đukić i Meštar Sandi.


Foto TZ GRADA RIJEKE
Fotografije se mogu pogledati i odabrati na velikim izložbenim panoima na riječkom Korzu do 22. veljače, a još veći izbor fotografija može se naći na internetskim stranicama www.fotokurti.com i u Foto studiju Kurti. Zainteresirani fotografije mogu kupiti direktnom uplatom na račun Nele Medakov Blagić, organizatorice humanitarne akcije, po cijeni od trideset eura, a u Foto studiju Kurti mogu se izabrati fotografije koje će se dobiti posebno uokvirene u formatu 30×45 cm. Račun za uplatu: IBAN: HR 4524 8400 8312 1740 063, Nela Medakov Blagić. Prošlogodišnjom prodajnom izložbom “Nasmijana lica Riječkog karnevala” prikupljena su sredstava za Centar za rehabilitaciju Fortica iz Kraljevice.


Humanitarno srce Riječkog karnevala i ove je godine zasjalo u čak sedam humanitarnih akcija, u koju je uključena i ova posljednja izložba Foto studija Kurti. Noć krinolina na Brodu Marina u svojem 12. izdanju prikupljala je sredstva za Udrugu UZOR, koja vodi Sigurnu kuću u Rijeci. U Vatrogasnom domu Vežica održano je tradicionalno dobrovoljno darivanje krvi, a Karnevalska udruga Čiket organizirala je dvije humanitarne zabave od kojih su sva prikupljena sredstva donirana udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca. Udruženje obrtnika Rijeke i VJ Primorski j.d.o.o. u suradnji s Rotary klubom Rijeka i ove je godine organiziralo dvije humanitarne akcije u sklopu Riječkog karnevala. Maškarana jota prodavala se u korist Udruge Svjetionik, a maneštra za Udrugu Down sindrom – Rijeka 21. I posljednja, humanitarna karnevalska akcija, veliki humanitarni karnevalski gala party u Guvernerovoj palači, na kojem su se okupili mnogi uglednici i diplomati, ove godine prikupljala je sredstva za Udrugu UZOR iz Rijeke.