Narodno učilište imalo je Dan otvorenih vrata, ovo su novi programi osposobljavanja koje nude

Ingrid Šestan Kučić

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir ŠkomrljRIJEKA – Četrnaestu godinu Narodno učilište organiziralo je manifestaciju Dan otvorenih vrata, a ravnateljica Heni Strčić ističe da je to prilika za predstavljanje bogate ponude obrazovnih programa koja pokrivaju razna područja, od ugostiteljstva i turizma, ljepote i zdravlja, građevinstva i industrije, administracije, knjigovodstva i financija pa do sigurnosti i zaštite, informatike, kao i predstavljanje programa učenja stranih jezika te kreativni i umjetnički tečajevi i radionice.


Dan otvorenih vrata bio je prilika za upis jednog od dvjestotinjak programa s popustom od 10 posto, a Strčić kaže da je i ove godine veliki interes za programima prekvalifikacije i doškolovanja za zanimanja: farmaceutski tehničar, fizioterapeutski tehničar, kozmetičar, komercijalist, hotelijersko-turistički tehničar te kuhar.


– Ponosni smo na prvu generaciju farmaceutskih tehničara i fizioterapeuta koje poslodavci rado primaju na staž. Od stranih jezika i dalje se nastavlja trend najvećeg interesa za učenjem njemačkog jezika, a sve veći je interes za učenjem hrvatskog jezika za strance.
Od ostalih programa osposobljavanja i usavršavanja najveći je interes za programima: njegovateljica, maser, aromamaser, krojenje i šivanje, pomoćni kuhar, slastičar, kuhar specijalist nacionalne kuhinje, dadilja te samostalni knjigovođa.


Od ove školske godine nudimo i tri nova programa: osposobljavanje za voditelja malog i obiteljskog hotela, osposobljavanje za poslove prijamnog odjela te osposobljavanje za poslove manikure, navodi Strčić.


Kreativni i umjetnički tečajevi i radionice, kaže, namijenjeni su svim generacijama, a nudi se učenje glasovira, sintisajzera, gitare, bubnjeva, violine, flaute, pjevanja, crtanja, slikanja te keramike.