Primanje

Najbolji riječki sportaši kod Obersnela: ‘Vaši su rezultati poticaj mladima’

Foto Roni Brmalj

Foto Roni BrmaljSvečano je bilo jučer u Salonu Grada Rijeke gdje je održan prijem za riječke sportaše koji su svojim rezultatima obilježili godinu na izmaku za što ih je lijepim riječima i skromnim darom nagradio gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.


– Čestitam vam svima na izuzetnim rezultatima. Ovdje su neka poznata, ali i nova lica, što znači da su riječki sportaši bili izuzetno uspješni. Siguran sam da će se uz vaš trud i našu pomoć taj trend nastaviti i u 2020. godini. Predstojeća će godina biti više u znaku kulture, ali nećemo zaboraviti sport u smislu potpore i uvjeta za rad u našim dvoranama koje vam stoje na raspolaganju – rekao je u uvodu gradonačelnik Vojko Obersnel misleći na uspjehe boćara Leona Petza (Vargon), boksača Matea Pejića (King), judaša Sandre Uršičić i Zorana Grbe (Rijeka), karatistica Alessandre Hasani (TAD) i Laure Lisac, kickboksača Adriana Barića i Ane Jović (oboje Sušak), strijelkinje Snježane Pejčić (Lokomotiva), atletičarki Sare Kolak i Laure Štefanac (obje Kvarner), triatlonca Antonija Franka (Rival), Vedrana Dumenčića i Marija Muškardina (SK slijepih Rijeka), Luke Wagnera (BKOSI Pulac), kuglačica Mlake i nogometaša Rijeke, koji su zajedno u 2019. godini osvojili osam zlatnih, 12 srebrnih i osam brončanih medalja na velikim natjecanjima.


Priče iz fotelje


– Hvala vam na dobrim rezultatima, vjerujem da su oni poticaj mladima koji su se tek počeli baviti sportom, ali i dokaz da svaki trud biva nagrađen. Neću moći nabrojati sve vaše rezultate, ali moram istaknuti kuglačice Mlake, koje su ove godine osvojile sve što se moglo osvojiti, a osvajanje Svjetskoga kupa kruna je njihovog dugogodišnjeg rada.
Da se malo našalim, zavidim Tončiju Mikcu, kad sam ja bio predsjednik Rijeke, kuglačice nisu bile tako mlade i lijepe. Tu je i Snježana Pejčić, koja je jednostavno neuništiva, traje već dugi niz godina. Prije 11 godina u Pekingu je osvojila olimpijsku broncu, a ove je godine tamo osvojila Svjetski kup.


Očito joj Peking nosi sreću. Posebno me raduje povratak Sare Kolak, koja ponovno postiže izvrsne rezultate. Mi bismo svi htjeli da naši sportaši stalno osvajaju medalje, ali lako je sjediti u fotelji i pričati. Svi koji ste na borilištima htjeli biste ostvariti najbolje rezultate, ali znate da to nije uvijek moguće iz čitavog niza razloga.Tu je i nogomet, uvijek nas veseli Rijeka koja je ove godine osvojila Kup, a vjerujem da će se i u prvenstvu vratiti na pozicije koje nam pripadaju. Naši sportaši s invaliditetom bili su uspješni u čitavom nizu sportova, a njihova je volja neuništiva. Ponosni smo na vas – dodao je Obersnel, osim kojega su u funkciji domaćina bili predsjednik gradskog vijeća Andrej Poropat, pročelnik za sport i tehničku kulturu Renato Kostović, dogradonačelnici Marko Filipović i Nikola Ivaniš, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, te glavni tajnik RSS-a Slaviša Bradić.

Ambasadori


– Riječki sportski savez je vaš partner koji vam je na raspolaganju uvijek kad nas trebate.


Vi ste ambasadori našega grada, kao i primjer mladima koji će jednoga dana biti vaši nasljednici i osvajati medalje koje ćemo svi zajedno slaviti – rekla je Dorotea Pešić Bukovac.


Predblagdansko druženje s gradskim i sportskim čelnicima zaključila je kuglačica Mlake Nika Grubišić, koja se uime svih sportaša zahvalila svojim domaćinima.


– Hvala vam na ukazanom povjerenju svih ovih godina. Nadam se da ćemo ga imati i ubuduće – poručila je Grubišić.